Δημοσίευε ψεύτικες αγγελίες για πρόσληψη γραμματέα στη Βουλή

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε υπόθεση για ψευδή διαδικτυακή αγγελία πρόσληψης ατόμου στη Βουλή και σχηματίσθηκε δικογραφία

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή διαδικτυακή αγγελία σχετικά με πρόσληψη ατόμου σε πολιτικό γραφείο, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με καθήκοντα γραμματέα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία, άγνωστος χρήστης του διαδικτύου ανήρτησε την εν λόγω ψευδή αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών και παρότρυνε τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν βιογραφικά σημειώματα και λοιπά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail).

Στην ουσία, ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης αυτό που προσπαθούσε να κάνει ήταν να «αλιεύσει» ΑΦΜ, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών από υποψήφια θύματα κλπ., οι οποίοι ευτυχώς όλοι αντιλήφθηκαν στην πορεία την απάτη και ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι η ψευδής αγγελία είχε αναρτηθεί και παρέμεινε ενεργή από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ από τον ίδιο χρήστη, κατά το έτος 2016, είχε δημοσιευθεί παρόμοιας μορφής αγγελία, η οποία αφορούσε πρόσληψη ατόμου με καθήκοντα γραμματέα, σε ιδιωτικό ιατρείο. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ADVERTISING

SHARE: