Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της σπείρας και του δραπέτη που προσποιούνταν τους πωλητές χαλιών

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της σπείρας και του δραπέτη που προσποιούνταν τους πωλητές χαλιών
Αστυνομικοί, Αρχείο Eurokinissi

Πρόκειται για πέντε μέλη σπείρας Ρομά που προσποιούνταν τους πωλητές χαλιών και τους μανάβηδες για να εισέρχονται σε σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο 43χρονος δραπέτης που κατάφερε να διαφύγει χθες από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε Ρομά, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς. Τα μέλη της εν λόγω σπείρας, διέπρατταν κλοπές από οικίες, με το πρόσχημα πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων (χαλιών, φρούτων κλπ).

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, με την προαναφερόμενη μέθοδο, από οικίες στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στα Βριλήσσια και στην Αγία Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι παραμένουν άκαρπες οι έρευνες από την Αστυνομία για τον εντοπισμό και την σύλληψη του  43χρονου μέλους της σπείρας, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου είχε οδηγηθεί προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή για σωρεία κλοπών για την οποία κατηγορούνταν μαζί με άλλους Ρομά.

Συγγενείς του δράστη και άλλοι συγκεντρωμένοι Ρομά όρμησαν στους αστυνομικούς, τους έσπρωξαν και κατάφεραν να απελευθερώσουν τον κατηγορούμενο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την φασαρία και τράπηκε σε φυγή.

Τα στοιχεία των δραστών μπορείτε να τα δείτε, στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, πατώντας ΕΔΩ. Σημειώνεται ότι ο πρώτος εικονιζόμενος είναι ο δραπέτης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6234457 του Τ.Α Κηφισιάς και 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα