Διώξεις για “μαύρο χρήμα” στα αντιαρματικά Kornet

Διώξεις για “μαύρο χρήμα” στα αντιαρματικά Kornet
Το κτίριο του Αρείου Πάγου Menelaos Myrillas / SOOC

H εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε προσωποποιημένες ποινικές διώξεις για κακουργήματα σε βάρος δύο προσώπων, για "μίζες" περίπου 3 εκατ. ευρώ

Προσωποποιημένες ποινικές διώξεις για ακόμη μία δικογραφία που σχετίζεται με μπίζνες σε εξοπλιστικό πρόγραμμα, αυτό των αντιαρματικών kornet, άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Έτσι ο ήδη προσωρινής κρατούμενος και πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντ. Κάντας και ο αντιπρόσωπος της εταιρείας KBP Κ. Δαφέρμος, είναι πλέον κατηγορούμενοι και αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Η προκαταρκτική εξέταση για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με την απολογία του Αντ. Κάντα στους ανακριτές Διαφθοράς για την εμπλοκή του για τα γερμανικά υποβρύχια, για τα οποία μάλιστα σήμερα παραπέμφθηκε σε δίκη.

Οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντ. Ελευθεριάνος προχώρησαν στην έρευνα και -κατά πληροφορίες- κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν 3 εκ. δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης, το συνολικό κόστος της οποίας φέρεται να ανέρχεται σε 100 εκ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, φέρεται να έλαβε από τον επιχειρηματία Δαφέρμο παράνομη προμήθεια ύψους 3% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε το 3%  εκ του οποίου τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του Α. Κάντα στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.

Την υπόθεση ανέλαβαν πλέον οι ανακριτές διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης και Χριστόφορος Μάρκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα