Διώξεις για τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Διώξεις για τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων του Οργανισμού. Φέρονται να μην προχώρησαν στις περικοπές των μισθών, που όριζαν τα Μνημόνια του 2010 και 2012.

Την ιδιότητα του κατηγορουμένου έχουν πλέον οι αρμόδιοι του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, καθώς φέρονται ότι δεν εφάρμοσαν -όπως έπρεπε- τις περικοπές στους μισθούς εργαζομένων, τις οποίες όριζαν τα Μνημόνια.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για το κακουργημα της απιστίας στην υπηρεσία κατά του Δημοσίου κατά συναυτουργία και κατ'εξακολούθηση σε βάρος του προέδρου, των μελών του Δ.Σ και των γενικών διευθυντών του Οργανισμού.

Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση, που οδήγησε στην άσκηση προσωποποιημένων διώξεων, ήταν δημοσιεύματα, στα οποία αναφερόταν ότι οι εργαζόμενοι συνέχισαν, παρά την δημοσιονομική κρίση και τις περικοπές μέσω μνημονιακών νόμων, να παίρνουν 15 μισθούς και επιδόματα που ξεπερνούσαν τα 1000 ευρώ το μήνα.

Με βάση τα στοιχεία και τους ελέγχους μισθοδοσίας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προέκυψε ότι δεν εφαρμόστηκαν καθόλου ή δεν εφαρμόστηκαν ορθά οι μνημονιακοί νόμοι του 2010 και του 2012.

Κατά πληροφορίες, η ζημία που προκλήθηκε στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, υπολογίζεται περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Την υπόθεση πλέον αναλαμβάνει ανακριτής, ο οποίος θα ερευνήσει τα εν λόγω στοιχεία.

SHARE: