Δολοφονία Φύσσα: Τι αποκαλύπτουν τα ηχητικά της αστυνομίας

Δολοφονία Φύσσα: Τι αποκαλύπτουν τα ηχητικά της αστυνομίας
Δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Διαψεύδονται τα όσα κατέθεσε ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ αναφορικά με τη νύχτα της δολοφονίας του Φύσσα. Τι αποκαλύπτουν τα ηχητικά σήματα προς το κέντρο της αστυνομίας

Ερωτηματικά προκαλούν τα ηχητικά ντοκουμέντα από τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στα οποία ακούγονται οι συνομιλίες των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στο σημείο με το κέντρο της Αστυνομίας. Σε αυτά φαίνεται πως, αντίθετα με όσα κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής τη Δευτέρα, ο αστυνομικός γνώριζε πως επρόκειτο για άνδρες του φασιστικού κόμματος.

Η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσιοποιεί τα απομαγνητοφωνημένα αυτά σήματα που έστειλε στο κέντρο της Αστυνομίας ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και συναδέλφων του που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα διαψεύδουν τη μαρτυρία του αστυνομικού ότι δεν γνώριζε αν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής τα μαυροντυμένα άτομα στο σημείο της δολοφονίας, καθώς και ότι δεν είδε να κρατούν αντικείμενα. Όπως ακούγεται, κάνει λόγο για άνδρες της Χρυσής Αυγής, αλλά και για πληροφορίες που θέλουν τους εμπλεκόμενους να φέρουν σιδηρογροθιές.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως η Πολιτική Αγωγή είχε ζητήσει την ανάγνωση των ηχητικών που θα ακούσετε παρακάτω, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από την έδρα.

Παρακάτω είναι τα απομαγνητοφωνημένα σήματα που διαβιβάστηκαν στο κέντρο της Αστυνομίας:

Τσολακίδης: Κέντρο επί της Τσαλδάρη έχει αρκετά άτομα και της Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας έχει γύρω στα 20 άτομα της Χρυσής Αυγής που μας ενημερώνουν ότι είχαν μια διαμάχη με κάτι άτομα του γνωστού χώρου. Είμαστε (…)να προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα.

Τσολακίδης: Κέντρο απ’ ό,τι διακρίνω υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και κάτι ρόπαλα.

Τσολακίδης: Κέντρο βλέπουμε κάτι άτομα της Χ.Α. κυνηγάνε έτερα άτομα επί της Τσαλδάρη. Τους κυνηγάνε για να τους πιάσουν.

Άλλος αστυνομικός: Από Πέραμα, άτομα της Χρυσής Αυγής, βλέπουμε άτομα να τρέχουν προς Κεφαλληνίας.

Άλλος αστυνομικός: Ναι, καλησπέρα από τη ΔΙΑΣ Άμεση Δράση, ελάτε λιγάκι Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι.

ΕΚΑΒ: Για ποιο λόγο; Τι έχουμε εκεί;

Αστυνομικός: Υπήρχε ένα επεισόδιο με άτομα της Χρυσής Αυγής και έτερα άτομα, μάλλον το ένα άτομο έχει μαχαιρωθεί.

ΠΗΓΗ EFSYN

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα