Δολοφονία Φύσσα: Υποχρεωτικά στο εδώλιο οι 18 κατηγορούμενοι

Δολοφονία Φύσσα: Υποχρεωτικά στο εδώλιο οι 18 κατηγορούμενοι

Το δικαστήριο διέταξε την αυτοπρόσωπη παρουσία των 18 κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα. Αντιδράσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Επικαλέστηκαν "προβλήματα στην εργασία των εντολέων τους"

Την υποχρέωση να παρευρίσκονται στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχουν πλέον οι 18 κατηγορούμενοι που κατηγορούνται για το σκέλος της δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με απόφαση του δικαστηρίου.

Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει η πολιτική αγωγή, υποστηρίζοντας πως η παρουσία και των 18 εμπλεκομένων, ανάμεσά τους ο Γιώργος Ρουπακιάς, πρέπει να είναι παρόντες στη διαδικασία.

Πράγματι, το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα ότι από τη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου άπαντες οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο. Την ίδια θέση κράτησε και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία στην εισήγησή της είχε προτείνει  να γίνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας Φύσσα να εμφανίζονται σε κάθε συνεδρίαση,  και μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονίας Φύσσα, το σύνολο των 18 κατηγορουμένων

“Το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να καλέσει τους κατηγορούμενους προς διερεύνηση της αλήθειας. Είναι απαραίτητη η εμφάνιση των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων για να δούμε αν πράγματι τους αναγνωρίζουν” είπε χαρακτηριστικά.

Η πλειονότητα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξε πως η καθημερινή παρουσία των εντολέων τους στο δικαστήριο θα έχει για εκείνους οικονομικές συνέπειες καθώς θα τους δημιουργήσει προβλήματα με την εργασία τους.  Μάλιστα, για να ενισχύσουν το επιχείρημα ότι δεν είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορουμένων τόνισαν πως στον Τύπο έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες τους χωρίς κανείς να αναγνωριστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα