Δολοφονία ηλικιωμένης στην Ιστιαία: Ομολόγησε ο δράστης – Της συνέτριψε το κεφάλι

Δολοφονία ηλικιωμένης στην Ιστιαία: Ομολόγησε ο δράστης – Της συνέτριψε το κεφάλι
Περιπολικό της ΕΛΑΣ Nikos Libertas / SOOC

Εξιχνιάστηκε το άγριο έγκλημα σε βάρος 82χρονης στην Ιστιαία με κίνητρο την ληστεία και λεία 900 ευρώ που ήταν οι οικονομίες της και ένα κινητό τηλέφωνο.

Άμεσα εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Χαλκίδας το άγριο έγκλημα σε βάρος της 82χρονη γυναίκας, στο σπίτι της, στην Ιστιαία Εύβοιας, με κίνητρο την ληστεία.

Ο 24χρονος Ρομά τον οποίο εντόπισαν και προσήγαγαν οι Αρχές από κοντινό καταυλισμό, αν και στην αρχή αρνήθηκε τα πάντα, έως το βράδυ και ύστερα από την συντριπτική συλλογή στοιχείων σε βάρος του, αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε χθες το πρωί νεκρή στην αυλή του σπιτιού της με χτύπημα στο κεφάλι και το πρόσωπο, η πόρτα ήταν παραβιασμένη και το σπίτι άνω-κάτω.

Αρχικά, η Αστυνομία εντόπισε από βιντεοληπτικό υλικό στη γειτονιά, έναν Ρομά με τα χαρακτηριστικά του προσαχθέντα να απομακρύνεται από το σημείο. Όταν τον εντόπισαν, ανακάλυψαν πως το παπούτσι είχε αίματα και το αιματηρό εντύπωμα στην σόλα του ταίριαζε απόλυτα με το αιματηρό εντύπωμα που είχε αφήσει στην αυλή, στο μπαλκόνι και εντός της οικίας.

Εκεί άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση σε βάρος του. Ο ίδιος ομολόγησε πως την ήξερε την ηλικιωμένη αφού συχνά της πουλούσε λουλούδια και είχε ακούσει ότι η 82χρονη που ζούσε μόνη της κρατούσε οικονομίες στο σπίτι της.

Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου πήγε στο σπίτι της και αντιλήφθηκε πως η γυναίκα μιλούσε στο τηλέφωνο, αποχώρησε αρχικά και μόλις σιγουρεύτηκε ότι πλέον είχε κλείσει το τηλέφωνο, επέστρεψε και με ένα σίδερο παραβίασε την εξώπορτα της οικίας της. Η γυναίκα άκουσε τον θόρυβο όμως και βγήκε έξω με σκοπό να τον σταματήσει.

Εκείνος ισχυρίστηκε πως ήταν μεθυσμένος και θυμάται μόνο να την έσπρωξε, όμως το θύμα έφερε συντριπτικό κάταγμα ρινικού οστού πιθανόν από γροθιά και ένα εξαιρετικά βαθύ τραύμα από όργανο, πιθανόν από το σίδερο που κρατούσε στα χέρια, στο αριστερό μέρος του κεφαλιού της που ουσιαστικά έλιωσε το κεφάλι της και την σώριασε νεκρή στο έδαφος.

Ύστερα, όπως ομολόγησε, εισήλθε στην οικία και αφού την έψαξε όλη, εντόπισε 900 ευρώ που ήταν οι οικονομίες της και ένα κινητό τηλέφωνο, τα αφαίρεσε, έφυγε και κρύφτηκε στον κοντινό καταυλισμό των Ρομά.

Ο δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι τον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα