Δολοφονία Λουκόπουλου: Μεταμελημένος ο παραολυμπιονίκης – Ζήτησε συγγνώμη

Δολοφονία Λουκόπουλου: Μεταμελημένος ο παραολυμπιονίκης – Ζήτησε συγγνώμη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου, στο Μοσχάτο, τον Μάρτιο του 2017

Συγγνώμη ζήτησε, δηλώνοντας μεταμελημένος και πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα, “αλλά να το εκφοβίσει”, ο παραολυμπιονίκης που κατηγορείται για την δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου τον Μάρτιο του 2017.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος επιχείρησε να αποδομήσει τον ισχυρισμό πως η πρώην σύζυγος του θύματος αποτέλεσε την αφορμή για να φτάσει στο έγκλημα  καθώς, όπως είπε, η σχέση τους  ήταν μικρής διάρκειας χωρίς κανένα “ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο”.

Όπως ισχυρίστηκε μάλιστα, εκείνη έκανε το πρώτο βήμα, προσεγγίζοντάς τον και ζητώντας του να βρεθούν, λέγοντάς του ότι ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Ο παραολυμπιονίκης υποστήριξε ακόμη, ότι όταν ο 47χρονος αντιλήφθηκε ότι η πρώην σύζυγός του σχετίζεται μαζί του, τον απειλούσε, με τα πράγματα να γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, όταν ο ίδιος αρνήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας σε δικαστήριο που είχε το πρώην ζευγάρι για την επιμέλεια των παιδιών τους.

Αυτό το δικαστήριο ήταν και η αφορμή για την συνάντηση τους το μοιραίο βράδυ, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος επέμεινε στην εκδοχή του τραγικού ατυχήματος.

«Εγώ σκέφτηκα να έχω το όπλο μαζί μου και σε περίπτωση που με βρίσει ή απειλήσει να το βγάλω για να τον τρομάξω. Έκλεισα και το καταγραφικό της κάμερας γιατί λέω αυτός αν τον τρομάξω με το όπλο, θα κάνει καταγγελία στην αστυνομία», είπε για να ακούσει την παρατήρηση της προέδρου: «Δηλαδή μας λέτε ότι σκοπεύατε να βγάλετε όπλο και δεν θέλατε να υπάρχουν στοιχεία για ότι θα γινόταν εκεί μέσα;».

Αναφερόμενος στη στιγμή των πρώτων πυροβολισμών, ο κατηγορούμενος και πάλι προκάλεσε αίσθηση καθώς όπως ισχυρίστηκε:

«Ήρθε και μου ζήτησε να δω κάτι χαρτιά και να πάω στο δικαστήριο να καταθέσω. Εγώ αρνήθηκα ξανά και τότε εκείνος θύμωσε πάλι και άρχισε να μου φωνάζει: «Σακάτη, που π… τη γυναίκα μου, που μου κατέστρεψες την οικογένεια, και δεν έρχεσαι τώρα να καταθέσεις». Εγώ τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω κι αυτός έπεσε πάνω στο όπλο. Το έπιασα από πάνω. Αυτός το όπλισε πέφτοντας πάνω του. Το όπλο δεν ήταν οπλισμένο. Πάνω στην πάλη άκουσα πυροβολισμούς αλλά δεν κατάλαβα αν έπεσε σφαίρα. Μάλιστα είπα μέσα μου «να δεις που μου πούλησαν κρότου». «Συγγνώμη είχατε μόλις πυροβολήσει και σκεφτήκατε ότι δεν σας έδωσαν καλό όπλο;» απόρησε η πρόεδρος.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως μοναδικός του σκοπός ήταν να τρομάξει τον 47χρονο. «Μου είπε «με χτύπησες» και τότε εγώ είδα τα αίματα. Το θύμα πήρε τηλέφωνο την αστυνομία…» περιέγραψε και πρόσθεσε πως όταν είδε το θύμα να σκύβει σκέφτηκε πως θα έβγαζε όπλο αλλά τελικά εκείνος, «έβγαλε το κινητό του από το οποίο και κάλεσε την αστυνομία». «Πέσανε ακόμη δυο πιστολιές» υποστήριξε, την ώρα που έψαχνε να βρει το κοντρόλ για να ανοίξει τα ρολά του πρακτορείου για να φύγει. «Πλέον δεν άκουγα τίποτα, μόνο μια σιωπή, τον είδα ξαπλωμένο ανάσκελα με αίματα στο κεφάλι του. Ανέπνεε βαριά όπως κάποιος που ξεψυχάει…Άνοιξα τα ρολά του μαγαζιού και βγήκα. Ενστικτωδώς πάτησα το κουμπί για να κλείσουν. Πήγα στο σπίτι και ήξερα ότι θα έρθει η αστυνομία, πράγμα που έγινε. Ήρθαν σπίτι μου και τους είπα ότι εγώ το έκανα…».

Παραθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου τα μετάλλια και τις διακρίσεις του ο κατηγορούμενος παραολυμπιονίκης υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να εκμεταλλευτεί τη θέση του υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος έχει κάνει μεγάλο αγώνα στη ζωή του. «Εγώ δεν έφτασα στις μικρές ή μεγάλες επιτυχίες από τη μια μέρα στην άλλη. Ήταν ένα τρομερό σοκ το τροχαίο. Άλλαξε η ζωή μου σε μια μέρα», ανέφερε. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα