Δολοφονία στο Ιπποκράτειο: Οι θανατηφόρες ουσίες που χορηγήθηκαν στην 36χρονη

Δολοφονία στο Ιπποκράτειο: Οι θανατηφόρες ουσίες που χορηγήθηκαν στην 36χρονη

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έρευνας για το θάνατο της άτυχης μεσίτριας. Οι δυο θανατηφόρες φαρμακευτικές ουσίες. Τι είχε δηλώσει η μητέρα της, το χρονικό της υπόθεσης

Από τα φάρμακα, που χορήγησε ο αγγειοχειρούργος στην 36χρονη μεσίτρια, οφείλεται κατά 99% ο θάνατός της, σύμφωνα με την τοξικολογική έκθεση.

Όπως αναφέρει το voria.gr την Τρίτη παραδόθηκε στα χέρια της ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας της 36χρονης μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, η τοξικολογική έκθεση.

Από την εργαστηριακή εξέταση προέκυψε ότι στην παθούσα χορηγήθηκαν δύο φαρμακευτικές ουσίες. Η πρώτη είναι η προποφόλη, η οποία χορηγείται ως αναισθητικό και δεύτερη η fentanyl, η οποία είναι αναλγητικό ισχυρό, σκληρό οπιούχο ναρκωτικό φάρμακο. 

Πριν από λίγες ημέρες στο βούλευμα  του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναφερόταν πως ο αγγειοχειρούργος τέλεσε την ανθρωποκτονία της μεσίτριας σε ήρεμη κατάσταση μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και στην συνέχεια προσπάθησε να κρύψει όλα τα στοιχεία που θα τον ενοχοποιούσαν.

Από την πεισματική άρνηση του κατηγορούμενου να αποδεχθεί τη διάπραξη των συγκεκριμένων αδικημάτων, αλλά και από τον τρόπο δράσης του στην «κάλυψη» του εγκλήματος, καταδεικνύεται η παντελής απουσία ηθικών αναστολών σύμφωνα με το βούλευμα.

Αυτό που σοκάρει, είναι το γεγονός, ότι η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ήταν ακόμη ζωντανή, όταν ο κατηγορούμενος την έβαλε στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του.

Τι είχε πει η μητέρα της 36χρονης

Θυμίζουμε ότι εςνώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης κατέθεσε και η μητέρα της 36χρονης Γεωργιανής.

Εξεταζόμενη από την ανακρίτρια, η ηλικιωμένη γυναίκα φέρεται να εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο κατηγορούμενος γιατρός σκότωσε την κόρη της.

Κατά πληροφορίες, η ίδια κατέθεσε ότι η 36χρονη δεχόταν πιέσεις από τον αγγειοχειρουργό να κάνει την επέμβαση κι ότι στην προηγούμενη επέμβαση που υποβλήθηκε είχε αργήσει να ξυπνήσει από τη νάρκωση.

Αυτός ήταν -σύμφωνα με όσα κατέθεσε- ο λόγος που ήθελε να συνοδεύσει την κόρη της στην προγραμματισμένη επέμβαση, αλλά εκείνη τη διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει νάρκωση.

Όπως έγινε γνωστό, η μάρτυρας ανέφερε ότι η κόρη της ήταν αφοσιωμένη στον σύζυγο και τα παιδιά της κι ότι ήταν κοινωνική και αγαπητή.

Περιέγραψε δε τις αγωνιώδεις έρευνες της οικογενείας για τον εντοπισμό της άτυχης γυναίκας από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της, στις 26 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι η 36χρονη βρέθηκε νεκρή, μία βδομάδα αργότερα, σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής, ενώ στο πτώμα της ανιχνεύθηκε αναισθητικό φάρμακο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες και αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στα αίτια του θανάτου της.

Ως κατηγορούμενος συνελήφθη και προφυλακίστηκε ο 38χρονος γιατρός που στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για «πλεκτάνη». «Έχω παγιδευτεί. Κάποιος ζήλεψε το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει (η 36χρονη) για μένα» φέρεται να είπε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 26 Απριλίου, όταν ο σύζυγος της άτυχης 36χρονης Γεωργιανής συζύγου του και μητέρας τριών παιδιών, προχώρησε σε δήλωση εξαφάνισης της γυναίκας του στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι η σύζυγός του θα πήγαινε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για μία μικροεπέμβαση για κιρσούς στα πόδια της και έκτοτε δεν ξαναγύρισε…

Αμέσως. οι αστυνομικοί στράφηκαν στο Νοσοκομείο και στον γιατρό που υποτίθεται πως θα έκανε την μικροεπέμβαση, ο οποίος αρχικά έκανε τον ανήξερο, μετά ανακάλυψαν οι αστυνομικοί πως την γνώριζε και μάλιστα συνομιλούσε μαζί της συχνά στο Facebook, στη συνέχεια είπε στους αστυνομικούς πως μετά την επέμβαση εκείνος πήγε στο σπίτι του και δεν ήξερε τι έγινε με την ασθενή του, όμως οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν σύντομα πως υπέπεσε σε αντιφάσεις. Ζήτησαν το υλικό του κλειστού κυκλώματος του Νοσοκομείου και τον είδαν να σταθμεύει το αμάξι του κάτω από το νοσοκομείο, στη συνέχεια είδαν πάλι από κάμερες, το αυτοκίνητο του να περνάει από τα διόδια στην Χαλκιδική και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας πρόδωσαν την θέση του στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Εκείνος αρχικά το αρνήθηκε ότι πήγε εκεί, αλλά στη συνέχεια το παραδέχτηκε λέγοντας όμως ότι απλά πέρασε από εκεί. Οι αστυνομικοί έκτοτε ανακάλυψαν πολλά και με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που αποδείκνυαν ότι γνώριζε το θύμα…

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι δεν προέκυψε ερωτική σχέση μεταξύ τους, απλά γνωρίζονταν και ο γιατρός επικοινωνούσε μαζί της για την επέμβαση που χρειαζόταν η άτυχη γυναίκα και την φλέρταρε, δίχως όμως κάτι παραπάνω.

Εκείνος αφού μέχρι σήμερα δεν κατηγορούταν για κάτι, αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο πατρικό του στο Νέο Ηράκλειο, όμως οι αστυνομικοί τον είχαν θέσει υπό παρακολούθηση. Τελικά, το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης εντοπίστηκε η σορός του θύματος σε προχωρημένη αποσύνθεση σε ρέμα, στο Παλιούρι Χαλκιδικής και το μεσημέρι της επόμενης ημέρας ο γιατρός συνελήφθη κατόπιν εντάλματος και οδηγήθηκε το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.

Έως αυτή την ώρα δεν εξηγεί τι συνέβη, δηλαδή αν έγινε κάποιο ιατρικό λάθος, έχασε την ζωή της η γυναίκα και αποφάσισε με αυτόν τον απίστευτο τρόπο να την “ξεφορτωθεί”, αφού δεν υπήρχε αναισθησιολόγος ή νοσοκόμος ως τυχόν μάρτυρας… λόγω του ότι ήταν μικροεπέμβαση ή αν είχε ανθρωποκτόνους σκοπούς με ασαφή κίνητρα…

Πάντως στο αίμα της γυναίκας εντοπίστηκε ποσότητα αναισθητικού που χρησιμοποιούν οι αναισθησιολόγοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα