Δραπέτης των Φυλακών Δομοκού είχε επιδοθεί σε ληστείες σε Φθιώτιδα και Εύβοια

Δραπέτης των Φυλακών Δομοκού είχε επιδοθεί σε ληστείες σε Φθιώτιδα και Εύβοια
Φυλάκιο φυλακών Eurokinissi

Ο Αλβανός δραπέτης δεν επέστρεψε από άδεια που είχε λάβει τον περασμένο Φεβρουάριο από τις Φυλακές Δομοκού-Έκτοτε εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα για ληστεία στην Κοζάνη και διέπραξε άλλες τρεις ληστείες σε Φθιώτιδα και Εύβοια-Εντοπίστηκε στα Ψαχνά και συνελήφθη

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατάφεραν χθες το μεσημέρι, να εντοπίσουν και να συλλάβουν στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, έναν 35χρονο Αλβανό δραπέτη των φυλακών Δομοκού.

Ειδικότερα ο 35χρονος, εξέτιε ποινή κάθειρξης 27 ετών, 3 μηνών και 6 ημερών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διαπιστώθηκε ότι επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε, το από τις 5 Σεπτεμβρίου, ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Κοζάνης, για διάπραξη ληστείας.

Κατά τη σύλληψη του βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει στις 3 Νοεμβρίου, από περιοχή του Μαντουδίου Εύβοιας.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος είχε ταυτοποιηθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ως ο δράστης σε τρεις υποθέσεις ληστειών, σε οικία και πρατήρια υγρών καυσίμων, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 24 Φεβρουαρίου έως 6 Ιουνίου, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

Ειδικότερα, ο 35χρονος διακριβώθηκε ότι ενέχεται σε διάπραξη ληστείας:

  • Πρώτες πρωινές ώρες στις 24 Φεβρουαρίου, στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, όπου μαζί με έναν ακόμη άγνωστων στοιχείων συνεργό του, εισήλθαν με την άσκηση σωματικής βίας, σε οικία ηλικιωμένων και τους απέσπασαν χρηματικό ποσό και διάφορα τιμαλφή, συνολικής αξίας 2.500 περίπου ευρώ.
  • Βραδινές ώρες στις 6 Απριλίου, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου με την απειλή κυνηγετικού όπλου, απέσπασε από ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων της περιοχής, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
  • Βραδινές ώρες στις 6 Ιουνίου, στη Λίμνη Ευβοίας, όπου ομοίως με την απειλή κυνηγετικού όπλου, απέσπασε από ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων της περιοχής, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα