Έφερναν λαθραία ποτά από την Βουλγαρία και τα πουλούσαν σε μπαράκια της Θεσσαλονίκης

Έφερναν λαθραία ποτά από την Βουλγαρία και τα πουλούσαν σε μπαράκια της Θεσσαλονίκης

Κατασχέθηκαν 219 λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών, Ι.Χ. αυτοκίνητο, 450 ευρώ και μεγάλος αριθμός ταινιών φόρου κατανάλωσης των βουλγάρικων Αρχών

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, δύο Έλληνες, ηλικίας 47 και 50 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εντόπισαν τους δύο δράστες να μεταφέρουν με Ι.Χ. ιδιοκτησίας του 47χρονου, κιβώτια με αλκοολούχα λαθραία ποτά από την έδρα επιχείρησης εμπορίας εμφιαλωμένων ποτών, ιδιοκτησίας του 50χρονου.

Ακολούθησε έρευνα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στην έδρα της προαναφερόμενης επιχείρησης, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 219 λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών, 450 ευρώ, μεγάλος αριθμός ταινιών φόρου κατανάλωσης των βουλγάρικων Αρχών, εργαλεία αποκόλλησης ταινιών φόρου κατανάλωσης και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Έφερναν λαθραία ποτά από την Βουλγαρία και τα πουλούσαν σε μπαράκια της Θεσσαλονίκης

Επίσης, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας. Όπως προέκυψε, οι δράστες διακινούσαν τις λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών, που προέρχονταν από την Βουλγαρία και για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί, σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος. Επίσης, χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα κατασχεμένα εργαλεία, αποκολλούσαν τις ταινίες του φόρου κατανάλωσης των βουλγάρικων Αρχών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο ΣΤ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και το κατασχεμένο χρηματικό ποσό στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

SHARE:

24Media Network