Εγνατία Οδός: Συνελήφθη 21χρονος που μετέφερε παράνομα μετανάστες

Περιπολικό στην Εγνατία Οδό
Περιπολικό στην Εγνατία Οδό EUROKINISSI

Ο 21χρονος οδηγός φορτηγού δεν σταμάτησε σε αστυνομικό έλεγχο,ανέπτυξε ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ., χωρίς να προκύψει τραυματισμός. Αποπειράθηκε να διαφύγει πεζός αλλά καταδιώχθηκε και συνελήφθη.

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για 21χρονο Μαροκινό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής παράτυπων μεταναστών στη χώρα και απείθειας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας βραδινές ώρες χθες στην Εγνατία Οδό (πλησίον κόμβου Σοχού), επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ. φορτηγό, ο 21χρονος Μαροκινός οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε στις σχετικές υποδείξεις, ανέπτυξε ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Μετά τη σύγκρουση το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός του προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως έπειτα από πεζή καταδίωξη συνελήφθη, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση κατά την ακινητοποίησή του.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, εντοπίστηκαν 16 αλλοδαποί από Ιράκ, Παλαιστίνη και Συρία, οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου σε προγενέστερο χρόνο, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και για την παράνομη μεταφορά τους, κατέβαλαν χρηματικό ποσό. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
SHARE: