Στη φυλακή ο ‘δράκος’ Αμαρουσίου

Στη φυλακή ο ‘δράκος’ Αμαρουσίου
Στιγμιότυπο από την αίοθουσα του Εφετείου Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της "Χρυσής Αυγής" την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Καταδικάσθηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και δύο μηνών, χωρίς αναστολή ο αποκαλούμενος "δράκος" του Αμαρουσίου . "Άκουγα φωνές που έλεγαν να τις θωπεύσω και να τις ταπεινώσω" υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

Την καταδίκη του 30χρονου αποκαλούμενου “δράκου” του Αμαρουσίου σε ποινή κάθειρξης 16 χρόνων και δύο μηνών αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η απόφαση του δικαστηρίου υπήρξε ομόφωνη, με δικαστές και ενόρκους να καταλήγουν ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε συνολικά έξι απόπειρες βιασμού, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Επιπλέον για την παράνομη οπλοκατοχή επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ.

Μάλιστα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και να διαταχθεί ο εγκλεισμός του καταδικασθέντα σε ψυχιατρείο κι έτσι ο 30χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, είχε εισηγηθεί να κριθεί ένοχος για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας βιασμού κατά συρροή και της παράνομης οπλοκατοχής.

Η  εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου “είδε” στο πρόσωπό του πλήρη διαύγεια και στόχο να ικανοποιήσει τις γενετήσιες ορμές του.

“Δεν αντέχει στη βάσανο της λογικής ότι η προτροπή των φωνών ήταν να μειώσει τα θύματά του. Επελεξε να προβεί σε πράξεις που κατατείνουν σε ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής, κι όχι σε ηπιότερες πράξεις” επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός, προσθέτοντας ότι μπορεί ο κατηγορούμενος να αρνήθηκε ότι στόχευε στο βιασμό, όμως ο ισχυρισμός του αυτός ανατρέπεται από τις κινήσεις του. Κατά την εισαγγελέα, από τη διαδικασία “προκύπτει ότι ενήργησε οργανωμένα και μεθοδευμένα, χωρίς ψύχωση. Επέλεγε τα θύματά του για να προβεί σε πράξεις βίας και πράξεις ασελγείς. Μάλιστα, η τελευταία του επίθεση έγινε αφού είχε εφοδιασθεί μονωτική ταινία για να μην ακούγονται οι φωνές του θύματος”.

Απορρίπτοντας την υπερασπιστική γραμμή ότι ο κατηγορούμενος θέλησε μόνο να ταπεινώνει τα θύματά του θωπεύοντάς τα, κατά τη διάρκεια ψυχωσικών επεισοδίων, η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που είχε διατάξει ο ανακριτής, ο κατηγορούμενος δεν είναι ψυχωσικός, έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και δεν είχε εξαρτήσεις από το αλκοόλ. “Ο κατηγορούμενος έχει διαύγεια των γεγονότων. Εμφανίζει ψυχωσιόμορφες εκδηλώσεις, χωρίς όμως να μην κατανοεί. Είχε την ικανότητα να αντιληφθεί και να ενεργήσει” είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο ίδιος επέλεξε τα σημεία των επιθέσεων, “κυρίως υπόγειες διαβάσεις, όχι πολυσύχναστες”, και μόνο οι φωνές των θυμάτων κατάφεραν να τον αποτρέπουν από την ολοκλήρωση της πράξεις του.

Παρούσες στο ακροατήριο ήταν γυναίκες που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον 30χρονο, οι οποίες -όπως και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση- αντέδρασαν στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς.

Οι φωνές μου έλεγαν να τις ταπεινώσω

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος απολογήθηκε ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων. Ξεκινώντας ζήτησε συγγνώμη από τα έξι θύματά του και τις οικογένειές τους, την οποία επανέλαβε αρκετές φορές κατά την ακροαματική διαδικασία, ενώ ζήτησε και την επιείκεια του δικαστηρίου.

Όπως είπε, αιτία για τις ενέργειές του ήταν η Τζωρτζέτα, μία ιερόδουλη, με την οποία διατηρούσε δεσμό. “Άκουγα φωνές που μου έλεγαν, χούφτωσέ την, θωπευσέ την. Ήμουν άρρωστος. Στα πρόσωπα των γυναικών αυτών έβλεπα την Τζωρτζέτα, που με είχε ταπεινώσει, απορρίψει και πληγώσει. Θέλω να πω σήμερα σε όλες αυτές τις γυναίκες ότι δεν ήθελα να τις βιάσω, ούτε να τις σκοτώσω, ήθελα μόνο να τις ταπεινώσω. Ήθελα να τις ντροπιάσω” είπε.

Αναφερόμενος στο δεσμό του, κατέθεσε ότι επιθυμούσε να την παντρευτεί, καθώς και ότι την στήριζε οικονομικά, μέχρι τη στιγμή που εκείνη διέκοψε κάθε επαφή. “Με ανάγκαζε να πηγαίνω στις βραδινές βάρδιες της στο στούντιο που δούλευε και να βλέπω τι έκανε με τους πελάτες. Τα έβλεπα όλα μέσα από ένα τζαμάκι. Δεν άντεχα, της έλεγα “γιατί μου το κάνεις αυτό;”. Μου έλεγε “αυτή είναι η δουλειά μου και πρέπει να την αποδεχθείς”. Πάντα όταν της πήγαινα κόντρα μου έλεγε να χωρίσουμε. Χωρίσαμε οριστικά την 2η Μαρτίου του 2016. Προσπάθησα να της μιλήσω αλλά με αποφεύγει” κατέληξε.

Πρόεδρος: Στην πρώτη σας επίθεση ακούσατε φωνές; Ήταν 6:30 το πρωί.

Κατηγορούμενος: Ναι, άκουγα φωνές, οι οποίες δυνάμωναν όταν έφτανα σπίτι. Μου έλεγαν να την μειώσω. Δεν ήθελα να μειώσω το γυναικείο φύλο, αλλά την Τζωρτζέτα. Σε όποια κοπέλα έβλεπα μπροστά μου σε αυτήν έβλεπα την Τζωρτζέτα. Την χούφτωνα και εφευγά. Αν δεν ήταν η Ρουμάνα δεν θα τα έκανα αυτά

Πρόεδρος: Η επιλογή των γυναικών πως γίνονταν;

Κατηγορούμενος: Τυχαία..

Πρόεδρος: Οι ώρες που πηγαίνατε στα σημεία που έγιναν οι πράξεις, ήταν ώρες χωρίς κόσμο και κίνηση. Εκτός όμως του ότι θωπεύατε τις γυναίκες τους ασκούσατε και βία. Τις ρίχνατε κάτω, τους κλείνατε το στόμα.

Κατηγορούμενος: Πάνω στην αντίστασή του κάποιος μπορεί να πέσει κάτω. Ποτέ δεν χτύπησα καμία. Από την τρομάρα τους έπεφταν μόνες τους, σε καμία δεν κατέβασα παντελόνι, λέει ψέματα αυτή που το είπε αυτό.

Πρόεδρος: Εφόσον στα πρόσωπα των γυναικών αυτών βλέπατε την Ρουμάνα πρώην σύντροφό σας γιατί δεν λέγατε κάτι να εκφράσετε το θυμό σας αλλά μένατε σιωπηλός;

Κατηγορούμενος: Έτσι λειτούργησα δεν μπορούσα να αντισταθώ στην παρόρμηση μου.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο επιτεθήκατε σε κάποιες από πίσω για να τις αιφνιδιάσετε;

Κατηγορούμενος: Σας είπα εκείνη την στιγμή έβλεπα την Τζωρτζέτα. Αν ήθελα να βιάσω θα είχα μαζί μου κάποιο σπρέυ, κάποια σιδηρογροθιά.

Πρόεδρος: Σε μια περίπτωση είχατε και κολλητική ταινία όμως..

Κατηγορούμενος: Την είχα ξεχάσει πάνω μου την κουβαλούσα από το περίπτερο. Πολλές φορές έπαιρνα πράγματα μαζί μου από το περίπτερο θα μπορούσε να είναι ένας μαρκαδόρος.

Έβγαινα στο δρόμο και έψαχνα να βρω μια Τζωρτζέτα

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, ο 30χρονος υποστήριξε ότι δεν είναι ο βιαστής, αφού “δεν χτύπησα, δεν βίασα, δεν έβαλα κουκούλα”.

Εισαγγελέας: Έχετε πει ότι αμέσως μετά τις πράξεις σας, το μετανιώνατε.

Κατηγορούμενος: Άκουγα φωνές. Μετά σταματούσαν και μετά ξαναδυνάμωναν. Δεν αντιλαμβανόμουν τι γινόταν. Είχα μια παρόρμηση που δεν μπορούσα να αντισταθώ.

Πρόεδρος: Όταν προχωρούσατε στις θωπείες, τί νιώθατε;

Κατηγορούμενος: Ικανοποίηση. Είχα ολοκληρώσει το σκοπό μου. Ικανοποιούνταν οι φωνες, γιατί τις ταπείνωνα. Τις μείωνα, όπως με μείωνε η κοπέλα μου.

Πρόεδρος: Τί νιώθατε; Ευεξία;

Κατηγορούμενος: Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Ένιωθα ικανοποίηση.

Ένορκος: Γιατί ζητάτε συγγνώμη;

Κατηγορούμενος: Καταλαβαίνω τώρα ότι έκανα κάτι κακό. Πάντα τις πρόσεχα τις γυναίκες. Δεν ήθελα να κάνω κανένα κακό. Ταπεινώθηκα, απορρίφθηκα και αντέδρασα έτσι. Έβγαινα στο δρόμο και έψαχνα να βρω μια Τζωρτζέτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα