Εισαγγελική έρευνα για την 'απόδραση' με 'βραχιολάκι'

Εισαγγελική έρευνα για την 'απόδραση' με 'βραχιολάκι'

Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε υπόδικη που διέθετε ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" διενεργεί η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Αντώνης Λιόγας, παρήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας για την παραβίαση του περιοριστικού όρου, σύμφωνα με τον η 43χρονη υπόδικος στην υπόθεση Energa - Hellas Power όφειλε να φορά ηλεκτρονικό "βραχιόλι" ενώ βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος και θα εξετάσει το ενδεχόμενο παραλείψεων από την πλευρά της εταιρίας που έχει αναλάβει την επιτήρηση αλλά και της πιθανής ολιγωρίας των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό της κατηγορούμενης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει πως "το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις". Σύμφωνα με το υπουργείο, το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης, σε κατ’ οίκον περιορισμό ή εκπαιδευτική άδεια, έχει συνολικά εφαρμοστεί σε έντεκα άτομα, χωρίς καμιά παραβίαση των όρων της μέχρι το Σάββατο.

"Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζεται στη διαρκή παρακολούθηση αλλά και την εμπιστοσύνη των επιτηρουμένων. Τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως" καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Energa
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι υποστηρίζει η εταιρία επιτήρησης για την φυγή υπόδικου με ηλεκτρονικό 'βραχιολάκι'

Πρώτη απόδραση κρατούμενης με βραχιολάκι

SHARE:

24Media Network