Στη φυλακή ο πρώην υπουργός Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης

Στη φυλακή ο πρώην υπουργός Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε όλους τους κατηγορούμενους. Στον  πρωην υπουργό Κύπρου Ντ. Μιχαηλίδη και στο γιο του, Μιχάλη, επέβαλε κάθειρξη 15 ετών

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε του Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην υπουργό Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και στο γιο του Μιχάλη Μιχαηλίδη για την υπόθεση του μαύρου χρήματος στην προμήθεια του συστήματος Τor M1.

Παράλληλα το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και 12 έτη τον Αναστάσιο Σοφό, σε 12 έτη κάθειρξη στη Μαρία Σοφού και ισόβια κάθειρξη και 17 έτη στον Σύρο επιχειρηματία και καταζητούμενο Φουαντ Αλ Ζαγιάντ.

Αμέσως μετά την ετυμηγορία ο Ιω. Ματζουράνης συνήγορος του πρώην υπουργού δήλωσε: “Τρεις Ελληνίδες δικαστές αποφάσισαν σε πρώτο βαθμό και με βάση τα συκοφαντικά ψεύδη ενός ήδη καταδικασθέντος και ενός πρώην φυγόδικου και νυν φυγόποινου. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Humanum errare. Γι’ αυτό και τις εσφαλμένες δικαστικες αποφάσεις διορθώνουν άλλα ανώτερα δικαστήρια. Στο δευτεροβάθμιο θα αποφευχθούν πλάνες και σφάλματα, θα αποδειχθεί η αλήθεια”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως ελεύθεροι θα πρέπει να αφεθούν  μόνο το ζεύγος Σοφού με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε ΑΤ, αλλά και εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή, με εξαίρεση τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος αν και η ποινή του είναι χωρίς αναστολή, δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα