Εκτός φυλακής αλλά σε κατ’ οίκον περιορισμό Μιχαλολιάκος και Λαγός

Εκτός φυλακής αλλά σε κατ’ οίκον περιορισμό Μιχαλολιάκος και Λαγός
Στιγμιότυπο από την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Μιχάλη Λαγού από τις φυλακές Κορυδαλλού την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Βγήκαν από τη φυλακή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γ. Λαγός. Επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Τι φώναξε ο βουλευτής κατά την έξοδό του

Συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκαν στις οικείες τους όπου θα παραμείνουν λόγω των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί, για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιάννης Λαγός εξερχόμενος, δήλωσε μέσα από το αυτοκίνητο, “Χρυσή Αυγή, γερά δυνατά, όλα καλά θα πάνε”.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό,  όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Παράλληλα στο γραμματέα της ΧΑ επιβλήθηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Σχετική πρόταση είχε  υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει  και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ.

Στιγμιότυπο από την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Μιχάλη Λαγού από τις φυλακές Κορυδαλλού την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

 

Στο Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου  από τη χώρα του κατ’ οίκον περιορισμού (θα μεταβαίνει μόνο στη Βουλή) και  της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε συλληφθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 και προφυλακίστηκε στα πλαίσια της έρευνας για την δράση της Χρυσής Αυγής και με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Το κουβάρι της έρευνας για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Στις 29 Μαρτίου ,  όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και  ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι «μετά από 18 μήνες παράνομης κράτησης που διατάχθηκαν με ανυπαρξία στοιχείων και με την κάλυψη του γεγονότος ότι οι ανακριτές δεν οφείλουν να τεκμηριώσουν την κρίση τους, οι Συναγωνιστές είναι ελεύθεροι. Παρόλα αυτά οι απεχθείς περιοριστικοί όροι παραμένουν, αφού το καθεστώς φοβάται την φωνή της Αλήθειας, την φωνή της Χρυσής Αυγής».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα