Με 300.000 ευρώ εγγύηση, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Βαρότσης

ΑΘΗΝΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Το απόγευμα της Δευτέρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Βαρότσης

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε το στέλεχος του ΤΤ Μάριος Βαρότσης, ο πρώτος από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που απολογήθηκε στον ανακριτή.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, καθώς και υποχρέωση εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο κ. Βαρότσης, που ήταν ανάμεσα στους επτά κατηγορούμενους για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, κατηγορείται για απιστία, απάτη και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κατηγορούμενος παρέδωσε στον ανακριτή κ. Ανδρεαδη απολογητικό υπόμνημα 70 σελίδων, στο οποίο φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες. Υποστηρίζει δε ότι όταν χορηγήθηκαν τα επίμαχα δάνεια η οικονομική εικόνα της χώρας ήταν εντελώς διαφορετική και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορούσε να προεξοφλήσει ότι δεν θα εξυπηρετηθούν.

Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο κ. Βαρότσης εμφανίζεται να ήταν ένα από τα τρία στελέχη της τράπεζας που εισηγήθηκαν την εξαγορά του 50% της Bestline, εταιρείας συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά, από το ΤΤ, για την υλοποίηση προγράμματος πιστωτικών καρτών. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η εν λόγω εξαγορά ζημίωσε το ίδρυμα με περισσότερα από 138 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε υποεπιτροπή Αξιολόγησης Επενδύσεων, η οποία το 2009 βεβαίωσε ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις συμφερόντων του κ. Κοντομηνά εμφανίζουν "ικανοποιητική εικόνα" με "αποδεκτό κίνδυνο", χωρίς ωστόσο να παραθέτουν τους σχετικούς δείκτες.

Ο κ. Βαρότσης, τέλος, εμπλέκεται και στις χορηγήσεις επισφαλών δανειοδότησεων στους επιχειρηματίες Λαυρέντη Λαυρεντιαδη και των καταζητούμενων Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άνοιξε ο κύκλος των απολογιών για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αρνείται τις κατηγορίες ο Μάριος Βαρότσης

Άγγελος Φιλιππίδης: "Δηλωμένα τα χρήματά μου. Αν πήρα ένα ευρώ να μπω φυλακή"

Εισαγγελικό πόρισμα: Πού πήγαν 400 εκατ. από το ΤΤ. Οι κρυφές διαδρομές του χρήματος

SHARE:

24Media Network