Έληξε η ομηρία στις φυλακές Κορυδαλλού

Έληξε η ομηρία στις φυλακές Κορυδαλλού
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Τελείωσε ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες για όλους εξελίξεις, η κατάσταση συναγερμού στην οποία είχαν τεθεί οι φυλακές Κορυδαλλού. Ο Π. Βλαστός κρατούσε ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μαζί του μέλη των "Πυρήνων της Φωτιάς". Νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθερες 4 γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί (Vid+Pics)

Στο κελί του επέστρεψε ο γνωστός βαρυποινίτης Π. Βλαστός, στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Βλαστός κρατούσε ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους μαζί με μέλη της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Ήταν δέκα λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ όταν ο βαρυποινίτης Π. Βλαστός και τα τέσσερα μέλη των “Πυρήνων”, ανάμεσά τους οι αδελφοί Νικολόπουλοι και ο Τσάκαλος, ελευθέρωσαν τους τρεις ομήρους τους οποίους και κρατούσαν από το απόγευμα της Δευτέρας.

Προηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση των φυλακών και τον αρμόδιο εισαγγελέα, για να φτάσουμε στο τέλος οι στασιαστές να παραδώσουν το όπλο, τρία κουζινομάχαιρα και κείμενο με το οποίο καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης.

Όταν αιχμαλωτίστηκαν οι δεσμοφύλακες

Το περιστατικό ξεκίνησε περίπου μία ώρα πριν τις 19:15 το βράδυ, όταν έγινε προσπάθεια απόδρασης η οποία και απέτυχε.

Ο έγκλειστος Π. Βλαστός με όπλο το οποίο δεν γνωρίζουμε πως πέρασε στο χώρο των κρατουμένων, πήρε ως ομήρους τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Τότε, εγκλωβίστηκαν μέσα στις φυλακές γύρω στα 20 άτομα, συγγενείς κρατουμένων, καθώς ήταν ώρα επισκεπτηρίου.

Λίγα λεπτά μετά τις 21:30, τέσσερις γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες ως ένδειξη καλής θέλησης.

Ο χώρος αποκλείστηκε από την ΕΛΑΣ χωρίς προς το παρόν να έχει γίνει επέμβαση.

Έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού έσπευσαν μονάδες ΜΑΤ αλλά και ΕΚΑΜ.

Εκτιμάται πως ο βαρυποινίτης προσπάθησε να δραπετεύσει αλλά το σχέδιο δεν πήγε καλά.

Είχε όπλο, ενώ μαζί του λένε οι πληροφορίες βρίσκεται και ένας εκ των εγκλείστων για τους “Πυρήνες της Φωτιάς”, μάλλον ο Νικολόπουλος.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

 

Άλλες πληροφορίες θέλουν να είναι μαζί με το Βλαστό κι άλλοι κρατούμενοι των “Πυρήνων”, πιθανότατα τρεις ή ακόμα και τέσσερις, άγνωστο πόσοι εξ αυτών είναι ένοπλοι.

Πρώτη προτεραιότητα της αστυνομίας ήταν να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, καθώς στη φυλακή βρίσκονταν εγκλωβισμένοι συγγενείς εγκλείστων.

Διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ) EUROKINISSI

Τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Βλαστό και λοιπούς κρατούμενους και τη διεύθυνση των φυλακών παρακολουθούσε στενά η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και της ΕΛΑΣ.

Η πλευρά των κρατουμένων επιθυμούσε να διαμορφώσει κείμενο με θέσεις και αιτήματα για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, όπως και έγινε.

Προς χάρη λοιπόν της αναίμακτης επίλυσης του ζητήματος, επετράπη η είσοδος στις φυλακές του δικηγόρου του Βλαστού, Φραγκίσκου Ραγκούση.

Ο Παναγιώτης Βλαστός έχει κατηγορηθεί για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου και η δίκη του είναι σε εξέλιξη.

Ο Εισαγγελέας έχει προτείνει ποινή ισοβίων για τη συμμετοχή του στην απαγωγή, αλλά και σε μία δολοφονία που εκδικάζεται στην ίδια δίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα