Έλληνας μεγαλοξενοδόχος εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Έλληνας μεγαλοξενοδόχος εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Μεταγωγή του Χρήστου Παππά στα δικαστήρια της Ευελπίδων το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2013. Τον έκτο από τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνόδευαν άνδρες των ΕΚΑΜ, με κουκούλες full face και όπλα στα χέρια. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, οι δικαστικές Αρχές των Ιωαννίνων ερευνούν μία μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας για κλοπές αρχαίων και βυζαντινών αντικειμένων από ιστορικά μοναστήρια της Ηπείρου. Έφοδος σε κτηνοτροφική μονάδα στα Τρίκαλα αποκάλυψε "στόλο" από Ferrari, Mercedes και BΜW

Μία μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην οποία εμπλέκεται για αποδοχή αρχαίων αντικειμένων ακόμα και πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας στον χώρο των ξενοδοχείων, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές Αρχές των Ιωαννίνων ερευνούν μία μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας για κλοπές αρχαίων και βυζαντινών αντικειμένων από ιστορικά μοναστήρια της Ηπείρου.

Η Ανακρίτρια της Ηπείρου που ερευνά την υπόθεση, έστειλε στην Ασφάλεια Αττικής παραγγελία για τη διερεύνηση κάποιων συγκεκριμένων ατόμων που φέρονταν να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε συνεργασία με την Ασφάλεια Τρικάλων, έγινε ταυτόχρονη έφοδος σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή και σε γνωστό βιβλιοπωλείο-βιβλιοδετείο του κέντρου της Αθήνας στην οδό Σόλωνος.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του κτηνοτρόφου και της μητέρας του, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε όπλα, ασύρματος και φάρος της Αστυνομίας, καθώς επίσης ανιχνευτές μετάλλων, ενώ οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν στην κτηνοτροφική μονάδα υπερπολυτελή αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, όπως δυο Ferrari, μία BMW, και μία Mercedes. Στην κατοχή του βιβλιοδέτη βρέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων όπως αρχαία νομίσματα και επιτύμβιες στήλες τα οποία προόριζαν για πώληση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ βρέθηκε και ένα ευαγγέλιο πριν το 1830 στην κατοχή του, το οποίο ισχυρίστηκε πως του το έδωσε για συντήρηση ο επιχειρηματίας, ο οποίος εμπλέκεται στην έρευνα των ανακριτικών Αρχών της Ηπείρου.

Τις λαθρανασκαφές φέρεται να της έκανε ο κτηνοτρόφος και την εύρεση αγοραστών-συλλεκτών ο έμπειρος βιβλιοδέτης. Το εάν θα αποδοθούν κατηγορίες τελικά στον συγκεκριμένο επιχειρηματία θα το αποφασίσουν ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας που ερευνούν την υπόθεση, κάτι που είναι πολύ πιθανό, τουλάχιστον για το σκέλος της αποδοχής προϊόντων αρχαιοκαπηλίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα