‘Έμπειροι’ αυτοί που έκαναν την συνδεσμολογία της βόμβας που τοποθετήθηκε στο ΣΕΒ

‘Έμπειροι’ αυτοί που έκαναν την συνδεσμολογία της βόμβας που τοποθετήθηκε στο ΣΕΒ
Έκρηξη βόμβας στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα, προκαλώντας υλικές ζημιές, στις 03.35 της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Πώς εξελίσσεται η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΕΒ. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που η βόμβα κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε με αποτέλεσμα να μην βρεθούν παρά κόκκοι θραυσμάτων από αυτή

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρονται ακόμα και σήμερα ευρήματα από την οδό Ξενοφώντος για να εξεταστούν και να αναλυθούν ενδελεχώς. Δύσκολα αναμένεται να υπάρχει σαφής εικόνα ακόμα και τα αμέσως επόμενα 24ωρα, ενώ με αγωνία αναμένουν οι Αρχές την ανάληψη ευθύνης για να αξιολογήσουν με ποιους και με τι έχουν να κάνουν.

Η βόμβα που τοποθετήθηκε έξω από το ΣΕΒ δείχνει στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, που πραγματοποιούν την έρευνα, πως έχουν να κάνουν πιθανότατα με έμπειρους τρομοκράτες, τουλάχιστον σε ότι αφορά εκείνον ή εκείνους που έφτιαξαν την βόμβα, αφού η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε, αφήνοντας πίσω της ελάχιστα στοιχεία για να αναλυθούν.

Στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να κρίνει κανείς πόση ποσότητα εκρηκτικής ύλης χρησιμοποιήθηκε με ακρίβεια, αφού τα όποια συμπεράσματα είναι δύσκολο να εξαχθούν, πριν ολοκληρωθούν οι αναλύσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, που ακόμα και σήμερα υποδέχονται ευρήματα από το σημείο και απλά γίνονται κατά προσέγγιση εκτιμήσεις από τα αποτελέσματα της έκρηξης.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει προσεκτικά και τα υλικά από τα κλειστά κυκλώματα που έχει στη διάθεσή της, αν και δεν περιμένει να γίνει πολύ «σοφότερη» από αυτά, αφού οι δράστες προφανώς δεν προχώρησαν στην ενέργειά τους αυτή με ακάλυπτα πρόσωπα.

Ήδη υπάρχουν σενάρια εργασίας και έρευνας που επεξεργάζονται οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για τα πρόσωπα ή την οργάνωση που τυχόν κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση, αφού στο σκεπτικό της και στην εκτέλεσή της εμφανίζει έκδηλες ομοιότητες με αντίστοιχα περιστατικά του παρελθόντος, όμως δεν μπορούν να αποκλείσουν ως είναι λογικό, το ενδεχόμενο να βρεθούν ενώπιον μίας οργάνωσης που μπορεί να ενδεχομένως να εμφανιστεί …ως «πρωτοεμφανιζόμενη», όταν αναλάβει την ευθύνη για αυτή την επίθεση.

Σίγουρα, πάντως θεωρούν, πως ακόμα και αυτό να συμβεί και να μην δούμε να πρωταγωνιστεί μία ήδη γνωστή οργάνωση, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η λογική των συγκοινωνούντων δοχείων και το «πάντρεμα» των έμπειρων με πιο νέα και πρόσφατα στρατολογημένα μέλη από την ανεξάντλητη δεξαμενή του αντάρτικου πόλεων.

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τις Αρχές, είναι οι πρόσφατες απειλές Ρωμανού και Αργυρού και το ενδεχόμενο να υπάρξει μπαράζ επιθέσεων. Ειδικά, εάν καθυστερήσει η ανάληψη ευθύνης, αυτός ο φόβος θα γίνεται όλο και πιο έντονος όσο θα περνούν τα 24ωρα, τουλάχιστον μέχρι την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λαμβάνοντας υπόψη το περίφημο κάλεσμα για «αναρχική εξέγερση» και «Μαύρο Δεκέμβρη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα