Ένας 22χρονος αναζητείται για τον τραυματισμό του διοικητή της τροχαίας

Ένας 22χρονος αναζητείται για τον τραυματισμό του διοικητή της τροχαίας
Συγκέντρωση και διαδήλωση αντίστασης και αλληλεγγύης, από αντιρατσιστικές, προσφυγικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και σωματεία, την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του τραυματισμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργου Διαμαντόπουλου, από άγνωστο στο κέντρο της Αθήνας

Αναζητείται από τις Αρχές ένας  22χρονος ημεδαπός, που φέρεται να επιτέθηκε στον διοικητή της τροχαίας. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης  καταζητείται και για παραβίαση περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, γίνεται γνωστό ότι είχε συμμετάσχει και σε επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στα Εξάρχεια, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και σε επεισόδια με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, βραδινές ώρες της 29 Αυγούστου, μετά τη λήξη πορείας ατόμων, που είχε πραγματοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, άγνωστος δράστης, προσέγγισε από πίσω, στην οδό Πανεπιστημίου, Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία και του επιτέθηκε αναίτια και αιφνιδιαστικά, καταφέροντάς του χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού επετεύχθη η ταυτοποίηση του δράστη. Πρόκειται για 22χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για αδικήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Για τα προαναφερόμενα αδικήματα του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους παραβίασε και έκτοτε αναζητείται.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, δικογραφία για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα