Ενώπιον της ανακρίτριας ξανά οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Κουμανταρέα

Ενώπιον της ανακρίτριας ξανά οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Κουμανταρέα
Ο Κοσμίν Γκαϊτάν ο οποίος παραδόθηκε και συνελήφθη για την δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, οδηγείται από αστυνομικούς στον ανακριτή την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Ευρωκίνηση

Κατ' αντιπαράσταση εξετάστηκαν σήμερα Τρίτη οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Και οι δύο επανέλαβαν όσα και στις απολογίες τους.

Επί δύο ώρες βρέθηκαν ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, μετά την κλήτευσή τους για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.

To σχετικό αίτημα είχε υποβάλει η υπεράσπιση του 29χρόνου Ρουμάνου κατηγορούμενου στην υπόθεση, Κοσμίν Γκαϊτάν, προκειμένου να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον συγκατηγορούμενο και ομοεθνή του Στεφάν Ματασαρενάου.

Και οι δύο, που εχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβαν όσα είχαν υποστηρίξει και στις απολογίες τους λίγο καιρό νωρίτερα για το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου στο διαμέρισμα του συγγραφέα στον οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Ο 29χρονος κατηγορούμενος, στην απολογία του, έχει υποστηρίξει πως ο συγκατηγορούμενος του, ο 26χρονος Στεφάν, χτύπησε πολλές φορές τον άτυχο συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του. Όπως έχει ισχυριστεί πήγαν μαζί με τον Στεφάν στην πολυκατοικία που διέμενε ο συγγραφέας προκειμένου να του ζητήσει ο 26χρονος δανεικά, 20 με 30 ευρώ. Ωστόσο, ο Μένης Κουμανταρέας αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και τσακώθηκαν.

Πρόσθεσε πως ο Στεφάν χτύπησε τον συγγραφέα, έξω από το ασανσέρ σε σημείο που δεν φαινόταν από τον δρόμο, με αποτέλεσμα το θύμα να λιποθυμήσει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο 29χρόνος ήθελε να τον αφήσουν εκεί και να φύγουν, αλλά, εκείνος επέμενε και τελικά τον μετέφεραν στο διαμέρισμα.

Μάλιστα και ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα, ο κατηγορούμενος φέρεται να αναπαράστησε τα όσα συνέβησαν μπροστά από το ασανσέρ, ισχυριζόμενος ότι ο συγκατηγορούμενός του έβαλε τα γόνατά του στο λαιμό και στο στήθος του πεσμένου θύματος, και συνέχισε να τον χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντως, επιβαρυντικό φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι ο 26χρονος Ματασαρενάου έχει υποστηρίξει δύο διαφορετικά πράγματα ενώπιον των αρχών.

Στην απολογια του, αρνούμενος κάθε εμπλοκή του και ρίχνοντας όλη την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του, υποστήριξε ότι λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα και δεν θα του έκανε κακό.

Όμως, ενώπιον των αστυνομικών αρχών ο Στ. Ματασαρενάου είχε πει ότι διαπλικτίστηκε με τον συγγραφέα: “Εκείνος όμως συνέχιζε να φωνάζει και εγώ τσατίστηκα και τον έσπρωξα με το ένα μου χέρι. Δεν ήθελα να του κάνω κανένα κακό, ούτε τον χτύπησα. Ο Μένης έπεσε δίπλα από μία πολυθρόνα και τον άκουσα που έβγαλε ένα βογγητό σαν “αχ”. Έμεινε εκεί πεσμένος και δεν τον είδα να σηκώνεται. Τότε εγώ τσαντισμένος, είπα του Κοσμίν να φύγουμε και βγήκαμε από το διαμέρισμα. Δεν έψαξα τίποτα και δεν πήρα χρήματα ή κοσμήματα”.

Αναπαρέστησε τα οσα συνέβησαν έξω από το ασανσερ με τον Στεφάν έβαλλε στο πεσμενο θύμα τα γόνατα του στο λαιμό και στο στήθος και συνέχισε να τον χτυπάει με μπουνιές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα