Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου. Ζήγρας: Ομολόγησε να τελειώνουμε. -Άκης: Κύριε, εσύ είσαι άρρωστος

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου. Ζήγρας: Ομολόγησε να τελειώνουμε. -Άκης: Κύριε, εσύ είσαι άρρωστος
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρωταγωνίστησε σήμερα σε σειρά εντάσεων στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για το "μαύρο πολιτικό χρήμα". Στράφηκε κατά της πολιτικής αγωγής, αλλά και της προέδρου κατά την εξέταση μάρτυρα

Με συνεχείς εντάσεις από την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου, συνεχίστηκε η δίκη για το αποκαλούμενο “μαύρο πολιτικό χρήμα”, ενώ το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναμένεται σήμερα να εκδόσει απόφαση για την αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου επιχειρηματία, Γ. Σαχπατζίδη.

Η πρώτη ένταση σημειώθηκε με αφορμή τη σύμβαση για τα υποβρύχια, κατά την κατάθεση του μέλους του ΚΥΣΕΑ, Παν. Παραγιουδάκη. Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του πρώην υπουργού για το αν σήμερα η Ελλάδα έχει παραλάβει όλα τα υποβρύχια, συνήγοροι πολιτικής αγωγής, που εκπροσωπούν το ελληνικό δημόσιο, παρενέβησαν προκειμένου να υποστηρίξουν ότι οι συμβάσεις Τσοχατζόπουλου είναι αυτές που έφεραν το αποτέλεσμα της μη παραλαβής των υποβρυχίων.

Τσοχατζόπουλος (φανερά εκνευρισμένος): Είστε συκοφάντες, ψεύτες, άσχετοι, είστε σε διατεταγμένοι υπηρεσία. Είναι προσβολή, δεν έχετε το δικαίωμα, είναι ύβρεις αυτά που λέτε είναι συκοφαντίες και λάσπη.

Πολιτική Αγωγή:  Σιγά μην είναι συκοφαντία και λάσπη η αλήθεια.

Τσοχατζόπουλος: Πρακτοράκι, πράκτορες. Αυτά είναι χυδαίες και απαράδεκτες ύβρεις.

Πολιτική Αγωγή: Έχουμε φάει τη ζωή μας με αυτές τις συμβάσεις.

Τσοχατζόπουλος: Να τελειώνει η υπόθεση, να πάμε στα δικαστήρια, θα σας κάνω αγωγή. Οι συμβάσεις ήταν άψογες, οι καλύτερες.

Νίκος Ζήγρας προς Άκη Τσοχατζόπουλο: Ομολόγησε να τελειώνουμε

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κύριε, εσύ είσαι άρρωστος

Η κατάθεση του Π. Παραγιουδάκη συνεχίστηκε, με το μάρτυρα να αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος έκανε μια εισήγηση που είχε στηριχθεί σε σοβαρά στοιχεία: “Όλοι υπογράψαμε. Κατά τεκμήριο πιστεύαμε ότι δεν μπορούσε να γίνει δωροδοκία”.

Η δεύτερη κατά σειρά ένταση ήλθε, όταν ο καταδικασθείς πρώην υπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε ερωτήσεις, ζητώντας να μάθει από το μάρτυρα “ποιός αποφασίζει για τις προμήθειες εξοπλιστικού που έχει εγκριθεί πιο πριν από το ΚΥΣΕΑ από μια άλλη διαδιακσία. Δεν είναι διαδικασίες αυθαίρετες, είναι δεσμευτικές. Γιατί μας είπανε ότι υπήρξε σπατάλη… Εσείς γνωρίζετε πέραν όσων αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ. Μα δεν μπορεί να αγοράσει το ΚΥΣΕΑ τίποτα εκτός του εγκεκριμένου προγράμματος”.

Μ. Παραγιουδάκης: Δεν γνωρίζω για σπατάλες. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου ούτε σπατάλη.

Τσοχατζόπουλος: Συμφωνείτε ότι το πρόγραμμα επενδύσεων είναι δεσμευτικό δεν μπορουμε;

Προεδρος: Πηγαίνετε κύριε μάρτυρα

Τσοχατζόπουλος: Γιατί το κάνετε αυτό κυρία μου; Με διακόπτετε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, δεν με αφήνετε να μιλήσω. Παρακαλώ τι τρόπος είναι αυτός; Γιατί δεν με αφήνετε να μιλησω;

Προεδρος: Σας παρακαλώ

Τσοχατζόπουλος: Μπράβο κυρία Πρόεδρε συγχαρητήρια . Που είμαστε…

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα