Εντοπίστηκε φυτώριο υδροπονικής κάνναβης στο Κορωπί

Εντοπίστηκε φυτώριο υδροπονικής κάνναβης στο Κορωπί
Φωτό αρχείου: Φυτώριο υδροπονικής κάνναβης Eurokinissi

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 98 δενδρύλλια κάνναβης, 1.870 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου, πιστόλι, το χρηματικό ποσό των 5.538 ευρώ και το Ι.Χ. των δραστών.

Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας, ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο, υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή του Κορωπίου.

Κατόπιν αναζητήσεων, απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, σε περιοχή της Λακωνίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών Λακωνίας και του Αστυνομικού Σταθμού Ελαφονήσου, ένα ζευγάρι Ελλήνων και οι δύο τους 28 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή αστυνομική διερεύνηση πληροφορίας σχετικά με καλλιέργεια φυτείας κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, η οποία εκτείνετο τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην περαιτέρω διακίνηση τον ποσοτήτων κάνναβης, μετά την επεξεργασία των δενδρυλλίων. Επιπρόσθετα εντοπίσθηκε και ο χώρος που είχαν εγκαταστήσει το παράνομο εργαστήριο-φυτώριο.

Κατόπιν όλων αυτών, οργανώθηκε πρωινές ώρες χθες, αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Κορωπίου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκε εντός οικίας, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων με την υδροπονική μέθοδο.

Από τις έρευνες στην προαναφερόμενη οικία, καθώς και σε δεύτερη οικία που χρησιμοποιούσαν οι δράστες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 98 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ύψους από 20 έως 150 εκατοστά του μέτρου, 1.870 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου – φυτωρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πιστόλι 9 mm, το χρηματικό ποσό των 5.208 ευρώ, σιδηρογροθιά, 5 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτες sim και Ι.Χ. αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version