Εντοπίστηκε τεράστια χασισοφυτεία υδροπονικής κάνναβης σε κτίριο στο Μπουρνάζι

Φωτό αρχείου, κάνναβη

Συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί και κατασχέθηκαν σχεδόν 1.000 δενδρύλλια με προσδοκώμενο όφελος το μισό εκατομμύριο ευρώ -Το παράνομο εργαστήριο-φυτώριο ήταν κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου ώστε οι διακινητές να βρίσκονται δίπλα στα νυχτερινά μαγαζιά και τους υποψήφιους πελάτες

Εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο, υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή του Περιστερίου και συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί, δύο 35χρονοι, ένας 37χρονος και ένας 39χρονος.

Έπειτα από αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων σχετικά με καλλιέργεια φυτείας κάνναβης εσωτερικού χώρου και ενδελεχή αστυνομική διερεύνηση, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, η οποία εκτείνετο τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην περαιτέρω διακίνηση τον ποσοτήτων κάνναβης, μετά την επεξεργασία των δενδρυλλίων.

Επιπρόσθετα εντοπίσθηκε και ο χώρος που είχαν εγκαταστήσει το παράνομο εργαστήριο-φυτώριο κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου ώστε να βρίσκονται κοντά στα νυχτερινά μαγαζιά και τους υποψήφιους πελάτες, ενώ το τεράστιο φυτώριο το είχαν στήσει σε άδειο όροφο κτιρίου που στεγάζονται βιοτεχνίες. Ο όροφος ήταν έκτασης 400 τ.μ. και κανείς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό ότι εκεί μέσα βρισκόταν μία ολόκληρη χασισοφυτεία…

Κατόπιν όλων αυτών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή του Περιστερίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι εμπλεκόμενοι καλλιεργητές-διακινητές.

Επιπλέον εντοπίσθηκε, εντός του ειδικά διαμορφωμένου χώρου, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο καλλιέργειας, με την υδροπονική μέθοδο, δενδρυλλίων κάνναβης, σε πλαστικές γλάστρες.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 915 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ύψους από 10 έως 70 εκατοστά περίπου, 2 κιλά και 580 γραμμάρια αποσπάσματα φυτικής κάνναβης και δυο κλώνοι φυτικής κάνναβης. Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου - φυτωρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (ανεμιστήρες – λιπάσματα – λαμπτήρες –μετασχηματιστές ρεύματος – πίνακας ρεύματος – σακιά χώματος - σύστημα εξαερισμού) και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας .

Από τη μεθοδολογία δράσεως και τις κατασχεθείσες ποσότητες, προκύπτει εκ μέρους των εμπλεκομένων, επαγγελματική υποδομή στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης υδροπονικής μορφής, με το προσδοκώμενο όφελος από τις ποσότητες που θα διακινούσαν, μετά τη συγκομιδή και επεξεργασία των δενδρυλλίων που κατασχέθηκαν, να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: