Επαναστατική Αυτοάμυνα: Προτεραιότητα να βρεθεί ο τραυματισμένος τρομοκράτης – Ο ρόλος του “φοιτητή”

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Προτεραιότητα να βρεθεί ο τραυματισμένος τρομοκράτης – Ο ρόλος του “φοιτητή”
Οι συλληφθέντες για την "Επαναστατική Αυτοάμυνα" οδηγούνται στον εισαγγελέα Eurokinissi

Συνεχείς προσαγωγές και εξετάσεις ατόμων του φιλικού περιβάλλοντος του φερόμενου και ως ηγέτη της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας», γίνονται από την Αντιτρομοκρατική. Ετοίμαζαν χτύπημα ή χτυπήματα στα οποία θα χρησιμοποιούσαν "μαϊμού" ασθενοφόρο για να δράσουν ανενόχλητοι. Αναζητείται ο νεαρός «φοιτητής» που είχε νοικιάσει την γιάφκα της Κυψέλης,

Πρώτη προτεραιότητα είναι για την Αντιτρομοκρατική ο εντοπισμός και η σύλληψη του 46χρονου Δ.Χ. που τραυματίστηκε στην ληστεία του Χολαργού, ο οποίος φέρεται και ως ο πιθανός ηγέτης της «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», αφού από τα άτομα που είναι στο κάδρο μέχρι στιγμής από τις Αρχές είναι ο μόνος που διακρίνουν να έχει ηγετικό προφίλ, κάτι που το έχει δείξει και στην κατάληψη GARE της Καλλιδρομίου, αφού εκτός των άλλων θεωρείται και άτομο που είναι υπεύθυνο αν όχι για όλα σίγουρα για τα περισσότερα «μπάχαλα» στην περιοχή.

Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν θεωρείται και ευρέως αποδεκτό ως άτομο στον αντιεξουσιαστικό χώρο ειδικά από την παλιότερη γενιά των Εξαρχείων. Στο παρελθόν είχε προσαχθεί από την Νέα Φιλαδέλφεια και για πιθανή σχέση με του «Πυρήνες», χωρίς ωστόσο να αποδειχτεί. Ο 41χρονος συνεργός του στη ληστεία Β.Σ. που κατά λάθος τον πυροβόλησε στο αριστερό πόδι όταν πήγε να του δώσει το καλάσνικοφ, θεωρείται επιχειρησιακό στέλεχος της Ο.Ε.Α., αφού από την Αντιτρομοκρατική θεωρούν ότι είχε αποκτήσει την σχετική εμπειρία από την συμμετοχή του στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Ο 45χρονος Δ.Μ., που μεταφέρθηκαν στο διαμέρισμά του στον Χολαργό όλα τα όπλα και τα εκρηκτικά από την γιάφκα της Κυψέλης και δεν ήταν στο αρχικό κάδρο των ερευνών αλλά προέκυψε η εμπλοκή του, ενώ φέρεται να είναι εκείνος που υπέδειξε στους συνεργούς του, το πρακτορείο ΟΠΑΠ-Play στη γειτονιά, ως πρόσφορο στόχο για ληστεία, αρνείται ότι έχει σχέση με τρομοκρατία και πως απλά βρισκόταν περιοδικά με τον 46χρονο.

Αυτό βεβαίως δεν έγινε πιστευτό από τις Αρχές, αφού πέρα από τα στοιχεία που τον ενοχοποιούν, με το διαμέρισμά του να μετατρέπεται στην ουσία στη νέα γιάφκα της οργάνωσης και με το δικό του αυτοκίνητο μετέφεραν τα όπλα από την Κυψέλη, έχει προκύψει ότι ήταν φίλος με τον φερόμενο «αρχηγό» από το 1991, από την εποχή κιόλας των καταλήψεων στα σχολεία που πήγαιναν και κάθε άλλο από περιοδικές ήταν οι επαφές μεταξύ τους.

Η είσοδος της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμα στον Χολαργό, επί της οδού 17ης Νοεμβρίου 57 Eurokinissi
 

Αντιθέτως, από την έρευνα προκύπτει ότι περιοδικές ήταν οι επαφές του 46χρονου αναζητούμενου με τον 41χρονο που έκαναν μαζί την ληστεία στον Χολαργό και αυτό για λόγους κάλυψης αφού και οι δύο γνώριζαν ότι θα μπορούσαν να παρακολουθούνται από τις Αρχές λόγω του παρελθόντος τους.

Ο εντοπισμός του 46χρονου Δ.Χ. λοιπόν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, πριν προλάβει ενδεχομένως να οργανώσει οτιδήποτε άλλο, ενώ συνολικά στην Αντιτρομοκρατική πιστεύουν ότι στην συγκεκριμένη οργάνωση συμμετείχαν 6-7 άτομα, άρα μαζί με τον φερόμενο «αρχηγό» που έχει τραυματιστεί παραμένουν ασύλληπτα 3-4 άτομα για το οποία οι Αρχές μόνα στα θολά δεν φαίνονται να κινούνται. Άλλωστε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχει δοθεί εντολή να ολοκληρώσουν πρώτα τον έλεγχο των αποτυπωμάτων από τα κατασχεθέντα όπλα, εκρηκτικά κλπ. που θεωρούν ότι δεν είχαν τον χρόνο να καθαρίσουν καλά και μετά να εξεταστούν τα ψηφιακά πειστήρια μήπως ανακαλύψουν τα σχέδιο για το ή τα επικείμενα χτυπήματά τους.

Για τον ίδιο τον 46χρονο πιστεύουν ότι πιθανόν κρύβεται εντός Αττικής και για αυτόν τον λόγο προχωρούν συνεχώς σε προσαγωγές ατόμων του φιλικού του κύκλου που οδηγούνται στην Αντιτρομοκρατική, ανακρίνονται και αφήνονται ελεύθεροι και θεωρείται πως είναι ήδη «δασκαλεμένοι».

Το τραύμα του είναι ακόμα φρέσκο και σίγουρα θα δυσκολευτεί να αναρρώσει, ενώ και οι ισχυρισμοί της γιατρού του Σισμανογλείου ότι παρείχε μόνο συμβουλές περιποίησης για το τραύμα και δεν τον βοήθησε περισσότερο, δεν έχουν γίνει πειστικές από τους Αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής αφού έχουν υλικό από τις κάμερες του νοσοκομείου, όπου φαίνεται μία φίλη του αναζητούμενου να τον έχει πάει στον νοσοκομείο την επόμενη ημέρα και μάλιστα να περπατάει με πατερίτσες και με μεγάλη δυσκολία και να περνάει πολύ ώρα πριν φύγει, άρα θεωρούν απίθανο να μην έγινε έστω μία βιαστική περιποίηση του τραύματός του.

Η είσοδος της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμα στον Χολαργό Eurokinissi
 

Ο ρόλος του «φοιτητή» στην γιάφκα της Κυψέλης

Ως διαχειριστής της γιάφκας, άτομο που τακτοποιούσε την πληρωμή των κοινοχρήστων του ενοικίου μέσω τραπέζης κλπ. από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προκύπτει πως ήταν αποκλειστικά ο 46χρονος αναζητούμενος.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο σπίτι φέρεται να το νοίκιασε ένας νεαρός από τον υπέργηρο ιδιοκτήτη του πριν 5 χρόνια όπου του εμφανίστηκε ως φοιτητής. Μόλις τρεις μήνες μετά την αρχική ενοικίαση του διαμερίσματος της Κυψέλης, ο νεαρός επικαλέστηκε στον σπιτονοικοκύρη πως θα έφευγε στην Γαλλία για να συνεχίσει τις σπουδές του, αλλά επειδή επιθυμούσε όπως ισχυρίστηκε να κρατήσει το διαμέρισμα, θα το αναλάμβανε δήθεν ο θείος του.

Ο «θείος» στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο 46χρονος. Θεωρείται λοιπόν βέβαιο πως ο νεαρός αυτός που επίσης αναζητείται, είχε ενεργό ρόλο και εμπλοκή στην οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι με εισαγγελική διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων και του αναζητούμενου, σε μία προσπάθεια οι Αρχές να συλλέξουν από πολίτες τυχόν πληροφορίες για τις συνεχιζόμενες έρευνές τους.

Απολογία φερόμενου ως μέλους της Οργάνωσης "Επαναστατική Αυτοάμυνα" Eurokinissi
 

Θα χρησιμοποιούσαν «μαϊμού» ασθενοφόρο σε επικείμενο χτύπημά τους

Ανάμεσα σε όλα όσα προσπαθούν να αναλύσουν και να εξάγουν σαφέστερα συμπεράσματα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι και τα πειστήρια που βρέθηκαν στις οικίες των δραστών και στις γιάφκες, όπως ο φάρος ασθενοφόρου, οι αυτοκόλλητες επιγραφές ασθενοφόρου και το σκάνερ συχνοτήτων.

Είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιούσαν βαν που θα τροποποιούσαν να μοιάζει σε ασθενοφόρο ώστε να το χρησιμοποιήσουν είτε ως μέσο κατόπτευσης και παρακολούθησης στόχου, ως μέσο ασφαλούς προσέγγισης στόχου για την επικείμενη επίθεση και ως μέσο διαφυγής είτε ακόμα και για να το σταθμεύσουν και το παγιδεύσουν με εκρηκτικά. Αυτά είναι ερωτήματα που επίσης προσπαθεί να απαντήσει από την συνεχιζόμενη έρευνά της η Αντιτρομοκρατική και ενδεχομένως να απαντηθούν τις επόμενες ημέρες και μετά την ανάλυση και των ψηφιακών πειστηρίων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα τέτοιο όχημα που θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεράνω πάσης υποψίας θα μπορούσε εύκολα να προσεγγίσει τον όποιο στόχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version