Προφυλακιστέος παραμένει ο Μπούκουρας. Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και λιποθύμησε

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας προσερχόμενος για να απολογηθεί ενώπιον των εφετών-ανακριτριών, στο Εφετείο Αθηνών, μετά από προθεσμία που είχε λάβει, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014.Οι άλλοι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος , κατηγορούμενοι επίσης για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους, κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας προσερχόμενος για να απολογηθεί ενώπιον των εφετών-ανακριτριών, στο Εφετείο Αθηνών, μετά από προθεσμία που είχε λάβει, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014.Οι άλλοι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος , κατηγορούμενοι επίσης για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους, κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όπως υποστήριξε στις πρώτες του συναντήσεις με τον Ηλία Κασσιδιάρη στη Βουλή, του διευκρίνισε ότι "οι ψήφοι που πήρε δεν του ανήκουν, αλλά ανήκουν στο κόμμα της Χρυσής Αυγής"

Το ανακριτικό γραφείο των  Κλάπα – Δημητροπούλου, προσήλθε το μεσημέρι ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας παρουσία του εισαγγελέα κ. Ντογιάκου, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή, καθώς φέρεται ότι, το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του, το χρησιμοποιούσε για τον παράνομο εφοδιασμό της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Μπούκουρας κατέθεσε υπόμνημα 40 σελίδων  και για άλλη μια φορά σε αυτό επιμένει, ότι από την εκλογή του ήταν αποστασιοποιημένος από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Όπως  υποστηρίζει μέσω του υπομνήματος του, ο προφυλακισμένος βουλευτής , δεν ήταν ποτέ Χρυσαυγίτης, καθώς προερχόταν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Λόγω γνωριμία με τοπικό παράγοντα κατέβηκε στις εκλογές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής και ο κόσμος που τον ήξερε τον ψήφισε.

Μάλιστα όπως επισημαίνει δεν συμμετείχε ποτέ στα όργανα του κόμματος, μάλιστα και ως βουλευτής ένιωθε ξένο σώμα  και  όπως υποστήριξε στις πρώτες του συναντήσεις με τον Ηλία Κασσιδιάρη στη Βουλή, του διευκρίνισε ότι "οι ψήφοι που πήρε δεν του ανήκουν, αλλά ανήκουν στο κόμμα της Χρυσής Αυγής".

Προφυλακιστέος παραμένει ο Μπούκουρας. Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και λιποθύμησε

Ο ανεξάρτητος βουλευτής στο υπόμνημα του υποστηρίζει ότι δεν ανεξαρτητοποιήθηκε πριν κληθεί σε απολογία για να μην προκαλέσει εντυπώσεις και το έκανε αμέσως μετά, ενώ αναφέρει και μεταγενέστερη δήλωση του επίσης προφυλακισμένου γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, για τον ίδιο, που είπε "Αποκλείεται αυτός ο άνθρωπος να είναι Χρυσαυγίτης."

Παράλληλα μέσω του υπομνήματος του, κατέθεσε πολλές ένορκες  καταθέσεις τοπικών παραγόντων της Κορίνθου, οι οποίοι βεβαιώνουν ότι πρόκειται για έναν οικογενειάρχη άνθρωπο.

Αναφορικά με το όπλο που βρέθηκε σπίτι του, υποστήριξε ότι είναι κυνηγετικό, ότι είχε άδεια και ότι  ήταν μέσα στη θήκη του με αφαιρούμενο το μειωτήρα.

Πλέον ο προφυλακισμένος βουλευτής θα κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα των ανακριτριών οι οποίες μαζί με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν να θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του.    

Επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής

Ο κατηγορούμενος βουλευτή Στάθη Μπούκουρα  αρνήθηκε  να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ολοκληρώθηκε η απολογία του για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, για την οποία κρίθηκε ελεύθερος.

Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος μετήχθη σήμερα ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής στις ερωτήσεις των ανακριτριών, ενώ σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε τις δικαστικές λειτουργούς ότι του πρότειναν να «μιλήσει» για να αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπούκουρας, που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, είπε απαντώντας σε ερωτήσεις των ανακριτριών:

«Έχω απαντήσει μέσω του υπομνήματός μου. Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε ερωτήσεις και ασκώ το δικαίωμα της σιωπής. Θεωρώ τις ερωτήσεις προκατειλημμένες, τις μέχρι τώρα και δεν θέλω να απαντήσω ούτε και να παραμείνω στο ανακριτικό γραφείο και δηλώνω παντελώς αθώος. Δεν μπορώ να παραμείνω άλλο και θέλω να αποχωρήσω».

Μάλιστα σε ερώτηση αν θα ακούσει τις ερωτήσεις ή αν αρνείται να τις ακούσει, ο βουλευτής απάντησε:

«Αρνούμαι. Δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να πάω στη φυλακή. Θέλω να πάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος. Σεβαστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής. Δεν έχω κάνει τίποτα. Το απέδειξα. Είμαι νεκρός. Είμαι άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να είμαι στη φυλακή. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα. Με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Πού είναι το μεμπτό; Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί. Γιατί; Γιατί είμαι φυλακή;».

Μετά από αυτή την τοποθέτησή του κατέρευσε,  η απολογία διακόπηκε και ο κατηγορούμενος οδηγείται και πάλι στις φυλακές.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, σε δηλώσεις του ο συνήγορος του βουλευτή έκανε λόγο για «Ιερά Εξέταση» και υποστήριξε ότι σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις, αλλά δεν ανήκει σ' αυτούς ο εντολέας του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στις ανακρίτριες τη Δευτέρα οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

SHARE:

24Media Network