Επιστροφή στη χώρα του με χρήματα της Ε.Ε. σχεδίαζε ο δράστης του διπλού φονικού στο Αλιβέρι

Επιστροφή στη χώρα του με χρήματα της Ε.Ε. σχεδίαζε ο δράστης του διπλού φονικού στο Αλιβέρι

Απόδραση στη χώρα του και μάλιστα μέσω προγράμματος "επιστροφής μεταναστών", με έξοδα που καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών, σχεδίαζε ο 23χρονος Πακιστανός (Vid)

Κυνικός στην ομολογία του ο 23χρονος Πακιστανός που σκότωσε τον 56χρονο γυναικολόγο και την 54χρονη συζυγό του στο Αλιβέρι Ευβοίας.

Παραδέχθηκε ότι σχεδίαζε να επιστρέψει στην πατρίδα του τέσσερις ημέρες μετά τον φόνο.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δράστης του εγκλήματος είχε μπει στο πρόγραμμα επιστροφής μεταναστών και θα έφευγε αεροπορικώς την Πέμπτη.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και εθνικούς πόρους.

Εάν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας που ασχολήθηκαν με την υπόθεση δεν ενεργούσαν γρήγορα και δεν εξιχνίαζαν την υπόθεση, ο δράστης του φρικτού εγκλήματος που σόκαρε την κοινή γνώμη, θα αποχωρούσε από τη χώρα μας με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνοδεία Ελλήνων αστυνομικών.

Ο Πακιστανός, όπως έγινε γνωστό, όταν συνελήφθη αρνήθηκε ότι είχε σχέση με το φονικό στη βίλα του Αλιβερίου, στην οποία εργαζόταν περιστασιακά, φροντίζοντας, κυρίως, τον κήπο.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, αντιδρούσε έντονα σε κάθε ερώτηση και έλεγε συνεχώς ότι δεν είχε καμία σχέση.

Λύγισε και παραδέχθηκε ότι τελικά αυτός σκότωσε το ζευγάρι, όταν οι αστυνομικοί, του έφεραν μπροστά του τα ρούχα του, τα οποία ήταν γεμάτα από το αίμα του γυναικολόγου και της συζύγου του.

Τα ρούχα βρέθηκαν στο σπίτι του ομοεθνή του που τον φιλοξένησε στην Λάμψακο, μετά το φρικτό έγκλημα.

Τόσο ο ενοικιαστής του σπιτιού όσο και οι άλλοι Πακιστανοί που συνελήφθησαν για υπόθαλψη εγκληματία, γνώριζαν ότι ο φίλος τους είχε σχεδιάσει να σκοτώσει το ζευγάρι και στη συνέχεια να φύγει για τη χώρα τους αεροπορικώς, μέσω του προγράμματος επιστροφής που υλοποιεί η χώρα μας με τη συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί το κατέθεσε όταν ανακρίθηκε, αλλά οι ομοεθνείς του αρνούνται ότι γνώριζαν τι είχε σχεδιάσει, όπως, επίσης, και για το έγκλημα.

Όσον αφορά στο πότε ο 23χρονος ήλθε στην Ελλάδα δεν είναι γνωστό, αφού ήρθε παράνομα και δεν υπάρχει πουθενά επίσημη καταγραφή.

Στο ζευγάρι των εργοδοτών του που σκότωσε για να τους ληστέψει, δούλευε περίπου τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον ανακριτή

Θάνατος, θάνατος”, φώναζε το πλήθος όταν αντίκρισε τον 23χρονο Πακιστανό στα δικαστήρια που οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς προκειμένου ν΄ απολογηθεί στον ανακριτή.

Ο Πακιστανός πήρε προθεσμία για αύριο Τετάρτη, 5 Ιουνίου, και, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι δεν είναι γεννημένος το 1990 αλλά το 1994, για αντιμετωπιστεί από τον νόμο ως ανήλικος. Πάντως, κανείς από τους δικηγόρους δεν θέλησε να αναλάβει την υπόθεσή του.

Πηγή: Lamiastar.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα