Εξαφάνιση Μπεν: Πίσω στο δέντρο οι έρευνες

Εξαφάνιση Μπεν: Πίσω στο δέντρο οι έρευνες
Έρευνες στον ελαιώνα, πίσω από την αγροικία που εξαφανίστηκε ο Μπεν Νίνταμ, πριν από 25 χρόνια, στην Κω την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Στο σημείο που βρέθηκαν οι τάφοι, οι σκελετοί και τα κτερίσματα σταμάτησαν οι έρευνες και μεταφέρθηκαν πάλι στο δέντρο. Τουλάχιστον άλλα δύο σημεία που εμφανίζουν έντονο ενδιαφέρον στο ίδιο κτήμα

Ένα αρχαίο νεκροταφείο ανακάλυψαν οι Βρετανοί αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των χθεσινών τους ανασκαφών για την εξαφάνιση του Μικρού Μπεν στην περιοχή “Ηρακλής” της Κω, το οποίο αποτελείται από 4-5 τάφους με ανθρώπινους σκελετούς, αμφορείς και κτερίσματα.

Μαζί με τους αστυνομικούς και τον ανθρωπολόγο, βρίσκονται στο σημείο ένας Βρετανός αρχαιολόγος και μία Ελληνίδα αρχαιολόγος που αμέσως ενημέρωσε την τοπική εφορία αρχαιοτήτων και δόθηκε εντολή να σταματήσουν οι ανασκαφές στο συγκεκριμένο σημείο, όπως και έγινε.

Ούτως ή άλλως, όπως επισημαίνουν οι Βρετανοί αστυνομικοί πήραν τις απαντήσεις τους για το συγκεκριμένο σημείο, που δεν είχαν αποτέλεσμα για τον Μπεν Νίνταμ και έτσι επανήλθαν στην περίφημη συκιά που είχαν εντοπίσει ίχνη αποσύνθεσης. Πρόσθετα, σήμερα κατέβηκαν οι Βρετανοί αστυνομικοί μέσα σε έναν παρακείμενο βόθρο και με ειδικό εξοπλισμό για να ελέγξουν εάν υπήρχε κάτι που να παρέπεμπε στην εξαφάνιση του μικρού Μπεν πριν 25 έτη, με αρνητικά όμως αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο σημεία που εμφανίζουν έντονο ενδιαφέρον στο ίδιο κτήμα και έδωσαν ενδείξεις αποσύνθεσης και θα ερευνηθούν και αυτά και εφόσον είναι αρνητικά και εκεί τα αποτελέσματα είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν οι έρευνες σε ένα δεύτερο κτήμα που είχε εμφανίσει ερευνητικό ενδιαφέρον για τους Βρετανούς, αν και με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που συνέλεξαν από την πολυετή τους έρευνα θεωρούν πως ο ελαιώνας στην περιοχή “Ηρακλής” κρύβει σε μεγάλο βαθμό τις απαντήσεις για την τύχη του μικρού Μπεν.

“Καθαρά” και τα πηγάδια στην περιοχή “Ηρακλής”

Τα δύο πηγάδια πάνω από τον φράκτη του κτήματος και κάτω από αυτόν ελέγχθησαν πολλές φορές και διαδοχικά το 2012, το 2014 και το 2015 και δεν έδωσαν την παραμικρή ένδειξη στους Βρετανούς αστυνομικούς, ενώ βεβαίως είχαν ελεγχθεί στο παρελθόν ενδελεχώς από την Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλα πηγάδια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το ρυάκι και επίσης δεν είχε βρεθεί το παραμικρό στοιχείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα