Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking που εξωθούσε στην πορνεία ακόμα και ανήλικες

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Διατηρούσαν διαμέρισμα στα Νότια Προάστια που φωτογράφιζαν γυμνές τα θύματά τους, ανάμεσά τους και ανήλικη και τις διαφήμιζαν στους πελάτες τους.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εντόπιζαν, στρατολογούσαν και εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες, μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, μέλη της σπείρας, ενώ προσήχθησαν και έξι γυναίκες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία, της μαστροπείας και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, προέβαιναν στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία οικονομική εκμετάλλευση αλλοδαπών και ημεδαπών γυναικών, μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν στο διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη κοινωνική και οικονομική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων, αποσπούσαν τη συναίνεση τους και τις παρέσυραν να εργαστούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.

Επιπρόσθετα, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, προέβαιναν κατά περίπτωση τόσο στη χρήση απειλών σε βάρος αυτών καθώς και συγγενικών τους προσώπων, όσο και στον δανεισμό χρηματικών ποσών σε αυτές, απαιτώντας στη συνέχεια την άμεση εξόφληση τους, μαζί με υπέρογκους τόκους που επέβαλαν.

Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών, ενώ την μεταφορά των γυναικών την πραγματοποιούσαν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος. Περαιτέρω, για την προσέλκυση πελατών, σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στα Νότια Προάστια, φωτογράφιζαν γυμνές τις κοπέλες, ανάμεσα τους και μία ανήλικη και επιδείκνυαν το υλικό σε τρίτα άτομα.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 5.800 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, laptot, tablet, κινητά τηλέφωνα και πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη λειτουργία του γραφείου. Επιπρόσθετα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, μία ανήλικη από την Αλβανία και μία ενήλικη από την Γεωργία, θύματα εμπορίας ανθρώπων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: