Εξαρθρώθηκε νέα σπείρα διαρρηκτών που ρήμαζε τα νότια προάστια

Περιπολικό
Περιπολικό EUROKINISSI

Άλλες 17 περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και διαρρήξεων σε καταστήματα εξιχνιάστηκαν στην Νοτιοανατολική Αττική-Για τις περιπτώσεις αυτές συνελήφθησαν δύο δράστες, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος

Η σύλληψη δύο ακόμη διαρρηκτών και συγκεκριμένα ενός 25χρονου Έλληνα και ενός 29χρονου Ρουμάνου, είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν άλλες 17 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από καταστήματα και επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι δυο δράστες εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες της Κυριακής του Πάσχα, από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, έξω από κατάστημα στην περιοχή του Ελληνικού, από το οποίο είχαν αφαιρέσει, μετά από διάρρηξη, χρηματικό ποσό, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ρολόι και άλλα αντικείμενα. Αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν και μετά από καταδίωξη συνελήφθη αρχικά ο 29χρονος Ρουμάνος και στη συνέχεια, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, ο 25χρονος Έλληνας, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, στην ίδια περιοχή. Από την προανάκριση, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενέχονται συνολικά σε 17 περιπτώσεις διακεκριμένων διαρρήξεων – κλοπών.

Από τις περιπτώσεις αυτές, τις 14 διέπραξαν από κοινού, από τις αρχές του 2018, ενώ τις υπόλοιπες τρεις, ο 29χρονος Ρουμάνος, το τελευταίο οκτάμηνο του 2017. Το πεδίο της παράνομης δράσης των συλληφθέντων προσδιορίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Βούλας, Βάρκιζας και Βάρης.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), προέβαιναν σε διαρρήξεις καταστημάτων, όπως εστιατόριων, ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων, μίνι μάρκετ, κομμωτηρίων, περίπτερων, κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους αφαιρούσαν χρήματα από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές κλπ. όπως τσιγάρα και είδη καπνού από τα περίπτερα.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκαν σε τακτική ανάκριση. Επιπλέον, όπως πρόεκυψε, ο 29χρονος Ρουμάνος, έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα στην περιοχή του Αλίμου.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται η έρευνα για την διακρίβωση όλου του πλέγματος της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων καθώς εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών και συναφών αδικημάτων.

Από την Αστυνομία σημειώνεται ότι με τη σύλληψη των δυο παραπάνω δραστών και τη χθεσινή σύλληψη άλλων τριών Ρομά που δρούσαν στην Γλυφάδα εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, συνολικά 40 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων οικιών, διαμερισμάτων, καταστημάτων και επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Αττικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: