Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που ανατίναζε ΑΤΜ

Περιπολικό της αστυνομίας
Περιπολικό της αστυνομίας EUROKINISSI

Συνελήφθησαν τρία άτομα και εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις καθώς και μία διάρρηξη σε σπίτι.

Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών ρουμανικής καταγωγής ηλικίας 32 και 33 ετών και μίας 32χρονης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, εκρήξεις κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες σχηματίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι δύο άνδρες είναι ήδη έγκλειστοι Καταστημάτων Κράτησης.

Οι κατηγορούμενοι, πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Οκτωβρίου 2016 διέρρηξαν ΑΤΜ στο Λεοντάρι Καρδίτσας με τη μέθοδο PLOFKRAAK και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας στον Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών.

Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, που ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του 2016, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ενεργούσαν με αποκλειστικό σκοπό την διάρρηξη ΑΤΜ, με τη μέθοδο PLOFKRAAK, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από άτομα προερχόμενα από τη Ρουμανία, εισέρχονταν στη Χώρα μας με σκοπό τη διάπραξη των αδικημάτων , ενώ στη συνέχεια διέφευγαν άμεσα από αυτή, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και να συνεχίσουν τη δράση τους σε μεταγενέστερο χρόνο, είτε στη Χώρα μας είτε σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Οι δράστες διέθεταν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων, επέλεγαν με πολλή προσοχή τον τόπο και το χρόνο που θα "χτυπούσαν" τον στόχο τους και χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά και διαφυγή τους οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας διαφόρων Ευρωπαϊκών κρατών, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Από την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε η συμμετοχή της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης. σε οκτώ (8) περιπτώσεις διαρρήξεων-εκρήξεων ΑΤΜ στις περιοχές των Ερυθρών Αττικής, Οινοφύτων Βοιωτίας, Πόρτο Ράφτη, Πεντέλης, Βριλησσίων, Ισθμού Κορίνθου και Γραβιάς Φωκίδας, καθώς και μίας (1) διάρρηξη σε οικία στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ σε συνεργασία με τους Διεθνείς Αστυνομικούς Οργανισμούς, ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις σε όλη της Ευρώπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: