Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που είχε ρημάξει τα σπίτια στα Μεσόγεια

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που είχε ρημάξει τα σπίτια στα Μεσόγεια

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, εκ των οποίων ένας 30χρονος δραπέτης φυλακών - Εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάτων-Αρτέμιδας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων.

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στα Σπάτα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και του Αστυνομικού Τμήματος Σπάτων-Αρτέμιδας, δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 42 ετών, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τετραμήνου και πλέον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στα Μεσόγεια.

Κατά τη συνήθη τακτική τους, βραδινές ώρες εντόπιζαν τις οικίες και ακολούθως χτυπούσαν τα κουδούνια τους, προκειμένου να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων. Κατόπιν, ο ένας εκ των δραστών παραβίαζε θύρες και παράθυρα και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή ενώ ο άλλος παρέμενε στο αυτοκίνητο, εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου.

Ακόμη, χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι είχαν αναπτύξει δίκτυο κλεπταποδόχων στο οποίο, αμέσως μετά το πέρας της εγκληματικής τους δράσης, διοχέτευαν τα κλοπιμαία.

Στην κατοχή τους, καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος κοσμημάτων, 6.720 ευρώ, ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και φυσίγγια, φορητός ασύρματος, πλήθος κινητών τηλεφώνων και διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 12 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στα Σπάτα, στην Αρτέμιδα και στην Ραφήνα. Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές και σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, ενώ επιπλέον ο 30χρονος τυγχάνει δραπέτης φυλακών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

ADVERTISING

SHARE: