Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κάνναβη και κοκαΐνη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κάνναβη και κοκαΐνη
ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν έξι μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες και δύο Αλβανοί-Κατασχέθηκαν 33 κιλά και 396 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 126,6 γραμμάρια κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια και περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης καθώς και κοκαΐνης στην περιοχή της Αττικής.

Η Δίωξη ταυτοποίησε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τους ρόλους τους (προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση), ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Κατόπιν αυτών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στη Νίκαια, στην Κυψέλη και στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες, τρεις άνδρες ηλικίας 19, 23 και 23 ετών και μία 20χρονη, καθώς και ένας 26χρονος Αλβανός.

Επιπλέον, χθες πρωινές ώρες συνελήφθη σε περιοχή της Φωκίδας, με τη συνδρομή του Τ.Α. Άμφισσας και της ΟΠΚΕ Φωκίδας, ένας 38χρονος Αλβανός, αρχηγικό μέλος της σπείρας.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί ναρκωτικών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η παραπάνω σπείρα προέβη σε πάνω από 100 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Από τις κατασχεθείσες και διακινηθείσες ποσότητες ναρκωτικών, υπολογίζεται ότι τα παράνομα έσοδα υπερβαίνουν τις 110.000 ευρώ. Από τις έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 33.396 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 126,6 γραμμαρίων, 7.210 ευρώ και 23 δολάρια ΗΠΑ, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, ένα ΙΧ αυτοκίνητο, μία μοτοσυκλέτα και 12 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

SHARE:

24Media Network