Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει στις διαρρήξεις οικίες κυρίως στα Νότια Προάστια

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει στις διαρρήξεις οικίες κυρίως στα Νότια Προάστια
Λεία της σπείρας ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές σε οικίες από τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αλλά αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ

Τέλος στην εγκληματική δραστηριότητα σπείρας διαρρηκτών που είχε ρημάξει τις οικίες κυρίως στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων, έβαλε η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής. Μάλιστα, η λεία από τα «χτυπήματά» τους υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ σε αξία κλοπιμαίων.

Λεία και όπλο της σπείρας ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες είναι Ρομά και ουσιαστικά μετά το τελευταίο χτύπημά τους είχαν σταματήσει προσωρινά τις διαρρήξεις, καθώς από αυτό απέκτησαν και το μεγαλύτερο μέρος της λείας τους. Στόχος ήταν ένας παλιός κατασκευαστής, από την οικία του οποίου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο στο οποίο υπήρχαν 500.000 ευρώ και ρολόγια μεγάλης αξίας, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα προέρχονταν από τις υπόλοιπες 8 διαρρήξεις που είχαν κάνει.

Ο «εγκέφαλος» της σπείρας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για άλλες παράνομες πράξεις την περίοδο που ξέσπασε η πανδημία, αποφυλακίστηκε πρόσφατα και αφού συγκεντρώθηκαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος τους εκδόθηκαν και τα εντάλματα, με τα οποία και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκε και το υπηρεσιακό όπλο ενός λιμενικού, που είχαν κλέψει από το σταθμευμένο αυτοκίνητο του θύματος.

Για την υπόθεση, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Υπαστυνόμος Α’ Άννα-Αννιέλα Ευθυμίου δήλωσε:

«Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες στις περιοχές : Βουλιαγμένη, Άλιμος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνας, Παλαιό Φάληρο και Άγιους Αναργύρους Αττικής.

Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές σε οικίες συμπολιτών μας από τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αλλά αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί ηλικίας 31 και 27 ετών, ο μεν πρώτος ως διευθύνων την εγκληματική ομάδα και ο δεύτερος ως μέλος αυτής.

Επιπλέον, σε βάρος του 27χρονου ημεδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή πυροβόλου όπλου (πιστόλι) καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία προκειμένου να αναγνωριστούν από τους δικαιούχους ώστε ακολούθως να αποδοθούν.

Λεία της σπείρας ΕΛ.ΑΣ.

Διενεργήθηκαν τρεις έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων στις περιοχές Ζεφύρι και Αχαρνές Αττικής.

Κατασχεθήκαν ένα λειτουργικό πυροβόλο όπλο (πιστόλι) μάρκας GLOCK , το οποίο είχε κλαπεί το έτος 2015, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης για τη διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιημένες κάρτες sim καθώς και πέντε φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού. Αναζητείται έτερος άγνωστος δράστης ως συνεργός των προαναφερθέντων συλληφθέντων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα