Εξαρθρώθηκε σπείρα Σέρβων διαρρηκτών κοσμηματοπωλείων

Άγνωστοι εισήλθαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2013, με τη μέθοδο του ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Ευρυτανίας 16 στους Αμπελόκηπους.
Συγκεκριμένα, οι δράστες εισέβαλαν σε γραφείο του πρώτου ορόφου, άνοιξαν τρύπα σε μία μεσοτοιχία, από όπου πέρασαν στο ισόγειο όπου στεγάζεται το κατάστημα, και αφαίρεσαν κοσμήματα. Ο ιδιοκτήτης αντελήφθη την κλοπή σήμερα το πρωί και κάλεσε την αστυνομία.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Άγνωστοι εισήλθαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2013, με τη μέθοδο του ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Ευρυτανίας 16 στους Αμπελόκηπους. Συγκεκριμένα, οι δράστες εισέβαλαν σε γραφείο του πρώτου ορόφου, άνοιξαν τρύπα σε μία μεσοτοιχία, από όπου πέρασαν στο ισόγειο όπου στεγάζεται το κατάστημα, και αφαίρεσαν κοσμήματα. Ο ιδιοκτήτης αντελήφθη την κλοπή σήμερα το πρωί και κάλεσε την αστυνομία. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες έσπαζαν τις βιτρίνες των καταστημάτων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και διάφορα εμπορεύματα από τις προθήκες

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές κοσμηματοπωλείων. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο Έλληνες ηλικίας 38 και 58 ετών και ένας 35χρονος Σέρβος. Επιπλέον, συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι άλλα τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ενώ ένας 44χρονος Σέρβος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παραβίασης όρων διαμονής καθώς της υπόθαλψης εγκληματία.

Ειδικότερα, οι δράστες από τον Αύγουστο του 2015, συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών σε κοσμηματοπωλεία και άλλα καταστήματα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες έσπαζαν τις βιτρίνες των καταστημάτων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και διάφορα εμπορεύματα από τις προθήκες ενώ για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν προμηθευτεί τα  κατάλληλα μέσα (διαρρηκτικά εργαλεία, ενοικιαζόμενα οχήματα κλπ).

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία και μία σε κατάστημα, στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

SHARE: