Εξαρθρώθηκε συμμορία με Καλάσνικοφ

Εξαρθρώθηκε συμμορία με Καλάσνικοφ
Εξάρθρωση συμμορίας 19 ατόμων

Διαβάστε για την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας που κατάφερε να φτάσει στην εξάρθρωση σπείρας ληστών

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση με έδρα την Καβάλα, εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία έπειτα από εκτεταμένες έρευνες. Η συμμορία είχε σαν πεδίο δράσης της την βόρεια Ελλάδα και επιχειρούσε με βαρύ οπλισμό.

Τα μέλη της μάλιστα δε δίσταζαν να ανοίξουν πυρ και κατά των αστυνομικών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Έθνος”, μέχρι αργά χθες το βράδυ, κι ενώ η επιχείρηση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, είχαν συλληφθεί 23 άτομα, ανάμεσα στα οποία ένας ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Αθήνα, ενώ αναζητούνταν κι άλλα μέλη του κυκλώματος. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές συνέδεαν κάποια από τα μέλη της οργάνωσης με τον ακροδεξιό χώρο.

Τα χτυπήματα τους περιλαμβάνουν 15 ληστείες και ανατινάξεις σε ΑΤΜ. Το πιο “εντυπωσιακό” χτύπημα της σπείρας πραγματοποιήθηκε πριν από μια εβδομάδα όταν έκαναν διπλό “χτύπημα”  με κινηματογραφικό τρόπο στο στο Ροδολίβο Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας.

Συγκεκριμένα, οι ληστές “γάζωσαν” με Καλάσνικοφ το Αστυνομικό Τμήμα στο Ροδολίβο, διέφυγαν ρίχνοντας πίσω τους καπνογόνα και “σήκωσαν” 250.000 ευρώ μία ώρα μετά, από την ΑΤΕ Κεραμωτής Καβάλας.

Ειδικός φρουρός και δικηγόρος μέλη της σπείρας

Ο ειδικός φρουρός, που συνελήφθη, εξόπλιζε την οργάνωση με αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία πάντως, όπως έγινε γνωστό, δεν έπαιρνε από την υπηρεσία του.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικά όπλα καλάσνικοφ, πιστόλια, εκρηκτικά, σφαίρες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και χρηματικά ποσά που προέρχονταν από τις ληστείες. Οι διαρρήξεις τους πραγματοποιήθηκαν σε Καβάλα, Σέρρες, Έβρο, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας δικηγόρος.

Ο δικηγόρος που συνελήφθη είναι γνωστός στην κοινωνία της Καβάλας, κι όπως έγινε γνωστό, φέρεται ότι έναντι 500 ευρώ κατά “κεφάλι” παρείχε συμβουλές σε καθέναν από τους δράστες για το πώς θα αποφύγουν τη σύλληψή αλλά και πώς να καταστρέφουν τα εις βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία.

Οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούσαν αρκετό καιρό τώρα τα μέλη της οργάνωσης, ενώ είχαν ζητήσει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα