Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία του αρχιμανδρίτη στον Γέρακα

Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία του αρχιμανδρίτη στον Γέρακα
Η πολυκατοικία επί της οδού Ναυπλίου 5 στον Γέρακα, όπου 47χρονος ιερέας έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017. Ο άτυχος αρχιμανδρίτης βρέθηκε νεκρός, με τις πυτζάμες του στο κρεβάτι, δεμένος χειροπόδαρα και φιμωμένος. Το διαμέρισμα έφερε έντονα ίχνη έρευνας, ειδικά τα κομοδίνο και ένα σκρίνιο από το οποίοι έλειπαν όλα τα ιερατικά σκεύη, σταυροί και κοσμήματα αξίας, ενώ ενδεχομένως είχαν αφαιρεθεί και χρήματα από το σπίτι. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ταυτοποιήθηκαν από τα εγκληματολογικά ευρήματα και την έρευνα οι δράστες της στυγερής δολοφονίας και ληστείας σε βάρος του ιερωμένου και αναζητούνται

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία και ληστεία σε βάρος του άτυχου Αρχιμανδρίτη στο σπίτι του στον Γέρακα, από τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηριών μαζί σε συνδυασμό με τα ευρήματα της προανάκρισης.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής ταυτοποιήθηκαν ως δράστες του στυγερού εγκλήματος, δύο Πακιστανοί 28 και 33 ετών που την ίδια ημέρα κιόλας, μετά την πράξη του, διέφυγαν στο Πακιστάν και θα αναζητηθούν με διεθνές ένταλμα. Επιπρόσθετα υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών.

O 47χρονος αρχιμανδρίτης από τον Γέρακα, κυριολεκτικά μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων του! Το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής, φανερώνει την μανία και την σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε ο άτυχος ιερωμένος.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, το θύμα έφερε τρία σπασμένα πλευρά, κάταγμα στο υοειδές οστό (απόπειρα στραγγαλισμού), ενώ ο θάνατος του επήλθε από ασφυξία, εξαιτίας σφιχτά δεμένης πετσέτας στο στόμα. Το θύμα βρέθηκε με τις πυτζάμες του, μπρούμυτα στο κρεβάτι και δεμένος πισθάγκωνα σε χέρια και πόδια, ενώ το μαξιλάρι του βρέθηκε ματωμένο και πεταμένο στο μπάνιο.

Οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο διαμέρισμα εντόπισαν και την μοναδική παρέα του θύματος, ένα σκυλάκι ράτσας μαλτέζ, που οι δράστες δεν είχαν πειράξει, κουλουριασμένο στην πολυθρόνα να θρηνεί προφανώς για τον θάνατο του αφεντικού του.

Το θύμα ανακάλυψε ο φίλος του αυτός και επίσης ιερωμένος, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, που πήγε στο διαμέρισμα του, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ναυπλίου 5 στον Γέρακα, για να δει τι συμβαίνει, αφού είχε χάσει τα ίχνη του από το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου, που πήγε για ύπνο. Η πόρτα δεν είχε παραβιαστεί. Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και ιατροδικαστής που κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα υπέστη ασφυκτικό θάνατο και πως το κίνητρο ήταν η ληστεία.

Το διαμέρισμα έφερε έντονα ίχνη έρευνας, ειδικά τα κομοδίνο και ένα σκρίνιο από το οποίοι έλειπαν όλα τα ιερατικά σκεύη, σταυροί και κοσμήματα αξίας, ενώ ενδεχομένως είχαν αφαιρεθεί και χρήματα από το σπίτι.  Το θύμα ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στην ενορία του και είχε την φήμη ιδιαίτερα φιλάνθρωπου και ελεήμονος ανθρώπου.

Τους δράστες τους γνώρισε μέσω Facebook στον Αρχιμανδρίτη ένας άλλος ομοεθνής τους και του έπεισε να έρθουν από την Κρήτη με την υπόσχεση ότι ο ιερωμένος θα τους βοηθούσε να μείνουν στην Ελλάδα. Εκείνοι ήρθαν στην Αθήνα εκείνο το απόγευμα για να πάνε στον Αρχιμανδρίτη με άλλους όμως σκοπούς, καθώς στο μεταξύ είχαν βγάλει αεροπορικά εισιτήρια για το Πακιστάν.

Στο σώμα του άτυχου ιερωμένου βρέθηκαν άφθονα ίχνη γενετικού υλικού των δραστών σε… ευαίσθητα σημεία. Στη συνέχεια, τον σκότωσαν με τον τρόπο που προαναφέρθηκε και τον λήστεψαν. Το DNA τους και τα αποτυπώματά τους βρέθηκαν επίσης σε γλυκά, σε αναψυκτικά και γόπες τσιγάρων…

Αμέσως μετά την πράξη τους και αφού είχαν φάει και είχαν πιει σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, διέφυγαν με τη λεία τους και την ίδια νύχτα πέταξαν για Πακιστάν. Ο τρίτος Πακιστανός που έκανε τον μεσάζοντα και την γνωριμία, δεν κατηγορείται για τίποτα, εξετάστηκε διεξοδικά και το σήμα του κινητού του τηλεφώνου τον τοποθέτησε πολύ μακριά από το χώρο της δολοφονίας εκείνο το μεσημέρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα