Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία ηλικιωμένης με κίνητρο την ληστεία

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία ηλικιωμένης με κίνητρο την ληστεία
Αστυνομία Eurokinissi

Το θύμα είχε εντοπιστεί από τους συγχωριανούς της, στο σπίτι της, στην Αλιστράτη Σερρών, πέντε ημέρες μετά την δολοφονία της, τον Ιανουάριο του 2015.

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία με κίνητρο την ληστεία σε βάρος μίας 70χρονης που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2015. Μάλιστα, το θύμα είχε εντοπιστεί από τους συγχωριανούς της, στο σπίτι της, στην Αλιστράτη Σερρών, πέντε ημέρες μετά την δολοφονία της.

Δράστες όπως αποδείχτηκε ήταν δύο Βούλγαροι, ένας 42χρονος και ένας 26χρονος. Η σύζυγος του πρώτου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην ηλικιωμένη και ο δεύτερος έκανε εργασίες στην οικία της.

Εσφαλμένα και από συζητήσεις που έκαναν μεταξύ τους, θεωρούσαν ότι η άτυχη ηλικιωμένη που ζούσε μόνη της, ότι δήθεν κρατούσε 3.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας στο σπίτι της και έτσι αποφάσισαν να την σκοτώσουν με ένα μαξιλάρι, κλείνοντας της το στόμα για να την ληστέψουν, προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο. Το μόνο που βρήκαν όμως ήταν 200 ευρώ.

Από την Αστυνομία εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 26χρονος και αναζητείται ο 42χρονος συνεργός του που έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση έγινε σήμερα επίσημη παρουσίαση, κατά την οποία ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ανέφερε:

«Καταφέραμε μετά από συστηματική έρευνα να εξιχνιάσουμε την ανθρωποκτονία 70χρονης γυναίκας που έγινε πριν από 5 χρόνια περίπου στο σπίτι της στην Αλιστράτη Σερρών.

Η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας ήταν αποτέλεσμα εντατικών προσπαθειών στο πλαίσιο επιτυχούς ολοκλήρωσης ενεργειών των εκκρεμών υποθέσεων βαριάς εγκληματικότητας που απασχολούν τις Υπηρεσίες μας.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης ένας 26χρονος αλλοδαπός και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 42χρονου ομοεθνή συνεργού του.

Οι δύο άνδρες ανήκαν στο οικείο περιβάλλον του θύματος και γνωρίζοντας ότι διέμενε μόνη της και είχε χρήματα στο σπίτι της, πήγαν το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου του 2015 στο σπίτι της με σκοπό την ληστεία και την σκότωσαν με ασφυξία.

Θέλω να επισημάνω ότι στόχος μας είναι η αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών τόσο με δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας, όσο και με συστηματικές έρευνες για την εξιχνίαση όλων των μορφών εγκληματικότητας που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Διοικητή και το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για τη συνεχή και άοκνη προσπάθεια που έκαναν όλο αυτό διάστημα, ώστε να πετύχουν την εξιχνίαση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Πιο αναλυτικά, θα σας μιλήσει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Α’ Πέτρος Τάνος».

Για την ίδια υπόθεση, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμος Α’ Πέτρος Τάνος, ανέφερε:

«Tο πρωί της 8ης Ιανουαρίου 2015 βρέθηκε νεκρή 70χρονη ημεδαπή στο σπίτι της στην Αλιστράτη Σερρών και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της προήλθε από ασφυξία.

Στο σπίτι δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη διάρρηξης στις πόρτες και τα παράθυρα, και επίσης δεν βρέθηκαν στους χώρους του σπιτιού χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Από την αναλυτική διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κάνει εργασίες στο σπίτι του θύματος, μαζί με 42χρονο ομοεθνή του πήγαν στο σπίτι του θύματος με σκοπό την ληστεία, προκαλώντας τον θάνατο της 70χρονης με ασφυξία και στη συνέχεια διέφυγαν αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών εντοπίστηκε ο 26χρονος και συνελήφθη χθες το μεσημέρι μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία. Επίσης σε βάρος του 42χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα