Φρίκη στην Κύπρο: Σκότωσαν το ζευγάρι στον ύπνο τους – Κλειδωμένες οι πόρτες

Φρίκη στην Κύπρο: Σκότωσαν το ζευγάρι στον ύπνο τους – Κλειδωμένες οι πόρτες
politis.com.cy

Η νεκροτομή κατέδειξε μένος του δράστη ή των δραστών με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα των θυμάτων - "Κλειδί" στην υπόθεση αποτελεί το φονικό μαχαίρι που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί

Με πρωτοφανή αγριότητα και πριν προλάβει να αντιδράσει, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης το ζευγάρι στον Στρόβολο της Κύπρου. Στον 60χρονο καθηγητή της Αγγλικής Σχολής Γιώργο Χατζηγεωργίου καταφέρθηκαν έως 30 μαχαιριές, που άγγιξαν την καρδιά και τους πνεύμονες, ενώ στην 59χρονη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, οι δράστες κατάφεραν έως εννιά μαχαιριές, με θανατηφόρα χτυπήματα στο λαιμό και στη σφαγίτιδα φλέβα.

Τα σοκαριστικά ευρήματα της νεκροτομής έδειξαν επίσης ότι οι Χατζηγεωργίου και Σεργίου πιθανόν την ώρα που δέχονταν τις μαχαιριές να κοιμούνταν, ενώ ο 60χρονος φέρει τα πλείστα τραύματα πισώπλατα, κάτι που δείχνει ότι βρισκόταν μπρούμυτα.

Το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε ενώ στην οικία του ζεύγους βρισκόταν ο 15χρονος γιος τους, ο οποίος κατέθεσε στην Αστυνομία ότι δύο κουκουλοφόροι δράστες τον κλείδωσαν σε ημι-υπόγειο για να μην φωνάζει. Η Αστυνομία που βρίσκεται μπροστά σε έναν πολύ δύσκολο γρίφο, χωρίς εμφανές κίνητρο, προσπαθεί μέσα από την επιστημονική εξέταση της σκηνής να απαντήσει στα ερωτηματικά που περικλείουν την υπόθεση.

Όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, όπως είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο 15χρονος, ενώ ερωτήματα προκύπτουν για το πώς εισήλθαν στο σπίτι οι δράστες, εφόσον δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης και όλες οι πόρτες και τα παράθυρα βρέθηκαν κλειδωμένα. Δεν βρέθηκαν ούτε ίχνη διαφυγής των δραστών, οι οποίοι μετά το έγκλημα λογικά θα ήταν ματωμένοι.

Οι αστυνομικές έρευνες έχουν κατεύθυνση και δεν αποκλείεται σήμερα να ανακοινωθούν ακόμα και συλλήψεις. Εξετάζεται αν όντως το έγκλημα έγινε μεταξύ 01.00 με 01.30 τα ξημερώματα. Σήμερα κλήθηκε εκ νέου για κατάθεση ο 15χρονος, ενώ “κλειδί” στην υπόθεση αποτελεί το φονικό μαχαίρι που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Επιπλέον ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας αναμένεται να επισκεφθούν συναδέλφους του 60χρονου καθώς και συμμαθητές ή φίλους του 15χρονου, σε μια προσπάθεια να πληροφορηθούν κατά πόσο αντιμετώπιζε οποιαδήποτε προβλήματα.

Η δολοφονία του 60χρονου βύθισε στο πένθος την Αγγλική Σχολή όπου δίδασκε μαθηματικά ο Χατζηγεωργίου, ενώ τα περί προστριβών του με τον γιο του, μαθητή της ίδιας σχολής, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας επειδή πρόσφατα έμαθε ότι είναι υιοθετημένος, καταρρίπτονται. Ο μικρός γνώριζε την υιοθεσία εδώ και δύο χρόνια, ενώ ο καθηγητής τις τελευταίες μέρες αναζητούσε αντικαταστάτη εκ των συναδέλφων του γιατί επρόκειτο να συνοδεύσει τον γιο του στο εξωτερικό τις επόμενες μέρες σε αγώνες αντιπτέρισης (Badminton), άθλημα στο οποίο το παιδί είναι πρωταθλητής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα