Γ. Παπαντωνίου: Νέα έρευνα για τη βίλα στη Σύρο

Γ. Παπαντωνίου: Νέα έρευνα για τη βίλα στη Σύρο

Έρευνα, αυτή τη φορά για τη βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, στη Σύρο, η οποία πωλήθηκε το 2016, ξεκινά η Εισαγγελία Διαφθοράς

Στο “στόχαστρο” της ελληνικής Δικαιοσύνης βρίσκεται ακόμα μία φορά ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, αυτή τη φορά για το πρώην εξοχικό τους στη Σύρο, το οποίο πωλήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο. Διατάχθηκε νέα προκαταρκτική εξέταση, που αυτή τη φορά, έχει να κάνει με το συγκεκριμένο ακίνητο και το πώς επετεύχθη η πώλησή του.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ( ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, οι δύο κατηγορούμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον έλεγχο των εισαγγελικών αρχών για τη βίλα, 575 τ.μ. στα Τρία Λαγγόνια της Σύρου.

Βασικό ερώτημα που επιθυμούν να απατήσουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση, είναι το πώς δόθηκε φορολογική ενημερότητα στον Γιάννο Παπαντωνίου και στη Σταυρούλα Κουράκου για τη μεταβίβαση του ακινήτου, τη στιγμή που, κατά τις αρχές, είχαν φορολογικές εκκρεμότητες. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ερευνηθεί ενδελεχώς αν η αγοραπωλησία ήταν εικονική ή αν πράγματι ο νέος του ιδιοκτήτης κατέβαλε το αντίτιμο, το οποίο όπως έχει γραφθεί, υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η πρώτη αντίδραση του Γιάννου Παπαντωνίου αναφορικά με τα όσα του καταλογίζονται, ήρθε, με τον πρώην υπουργό να προχωρά στις απαραίτητες νομικές ενέργειες έτσι ώστε να αποφευχθεί το άνοιγμα των δύο λογαριασμών στην Ελβετία, για το οποίο οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε αίτημα δικαστικής συνδρομής, προκειμένου να εντοπιστούν οι πραγματικοί δικαιούχοι τους. Όπως είναι ήδη γνωστό, οι τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, κατά την ελληνική Δικαιοσύνη, συνδέονται με τον πρώην υπουργό, ενώ ένας εξ αυτών περιλαμβάνεται και στη λίστα Μπόγιαρνς.

Τέλος, κατά τις ίδιες πηγές, τόσο οι λογαριασμοί του ζεύγους Παπαντωνίου στη λίστα Λαγκάρντ, όσο και εκείνοι ελβετικών τραπεζικών ιδρυμάτων, ελέγχονται εξονυχιστικά σε σχέση με διάφορα χρηματικά ποσά, που μπήκαν σε αυτούς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, στόχος είναι να ελεγχθεί αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από προγενέστερη περιουσία του ζευγαριού ή αν πηγή τους είναι οι προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι οποίες υπεγράφησαν κατά την υπουργία του Γιάννου Παπαντωνίου. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα