Για τη Δευτέρα διέκοψε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Για τη Δευτέρα διέκοψε η δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη της Χρυσής Αυγής, στην ειδική δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Το δικαστήριο προσπαθεί να βρει τρόπο να ξεκινήσει η διαδικασία

Στο … σκόπελο της αποχής των δικηγόρων φαίνεται πως έπεσε και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να συνεχίζουν να δηλώσουν ότι δεν έχουν άδεια να παρασταθούν και το δικαστήριο να προχωρά σε αυτεπάγγελτο τα διορισμούς.

Ήδη το τι επρόκειτο να συμβεί σήμερα φάνηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση, όταν η υπεράσπιση υποστήριξε όρος απέχει από τη διαδικασία, την ίδια ώρα που η πολιτική αγωγή είχε λάβει σχετική άδεια από τους δικηγορικούς συλλόγους.

Σήμερα οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, με το δικαστήριο να προχωρά στον αυτεπάγγελτο διορισμό κατηγορουμένου, ένας εκ των οποίων χθες δήλωσε κώλυμα της συνηγόρου του και το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου υπερασπιστή. Μάλιστα, η συνήγορος του δήλωσε ότι δεν έχει λάβει άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, και ότι η απόφαση του δικαστηρίου να διορίσει αυτεπαγγέλτως άλλον συνήγορο στον εντολέα της είναι άκυρη καθώς ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε κάτι τέτοιο.

Παρόλα αυτά το δικαστήριο διόρισε νέο υπερασπιστή, ο οποίος προσήλθε στη διαδικασία επισημαίνοντας πως ήδη ο κατηγορούμενος του έχει αναφέρει πως δεν τον αποδέχεται, καθώς έχει δικηγόρο.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για τη Δευτέρα 30 Μαΐου, με την πολιτική αγωγή να καταγγέλλει “μεθοδεύσεις των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών για παρέλκυση της δίκης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα