H “Σοφία” είναι η γραμματέας του Βενιζέλου, αναφέρει συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου

H “Σοφία” είναι η γραμματέας του Βενιζέλου, αναφέρει συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ/ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Πώς εξελίσσεται η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Τι ισχυρίστηκε συνεργάτης του για τη "Σοφία", που φέρεται να διάβασε μέρος των στοιχείων

Με τον κωδικό “Σοφία”, ο χρήστης του οποίου την 1η Οκτωβρίου του 2012 διάβασε μέρος της λίστας Λαγκάρντ, ασχολήθηκε η εισαγγελέας Ξένια Δημητρίου κατά τις ερωτήσεις της στη Σοφία Ρίτσου, ειδική σύμβουλο του πρώην υπουργού Παπακωνσταντίνου.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι πρόκειται για άλλο πρόσωπο και σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής για τη γραμματέα του επόμενου υπουργού Οικονομικών, Ευαγγ. Βενιζέλου.

Εισαγγελέας: Ο κωδικός “Σοφία” χρησιμοποιήθηκε στο στικ και διάβασε μέρος της λίστας

Μάρτυρας: Ο ανακριτής προσδιόρισε το χρόνο που ανοίχτηκε το στικάκι στην 1η Οκτωβρίου του 2012. Αρχικά να δηλώσω ότι δεν είναι ο κωδικός αυτός το όνομά μου. Ο δικός μου κωδικός είναι το επίθετό μου και κάποιοι αριθμοί. Έψαξα μόνη μου στον Τύπο και βρήκα δημοσιεύματα που λένε ποια είναι αυτή η Σοφία και έλεγαν ότι είναι η Σοφία Μπέλμπα, η γραμματέας του κ. Βενιζέλου.

Πρόεδρος: Δεν μπορείτε να ενοχοποιείτε κάποιον, αν υπάρχει αδίκημα. Εσείς ξέρετε ότι έχετε άλλο κωδικό και ότι υπάρχει κάποια άλλη Σοφία εκείνο το χρονικό διάστημα στην υπηρεσία. Τί έκανε η άλλη κυρία Σοφία δεν το ξέρετε και δεν σας ενδιαφέρει.

Η μάρτυρας Σοφία Ρίτσου, ειδική σύμβουλος του υπουργού σε θέματα ληξιπρόθεσμων οφειλών, κατέθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι δεν είχε ακούσει τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ ή Φαλτσιάνι ή για κάποιο cd το ’10, καθώς και ότι ενημερώθηκε από τον Τύπο πολύ αργότερα.

Παραδέχτηκε πάντως, ότι εάν της είχε δοθεί η λίστα Λαγκαρντ, θα προέβαινε ενδεχομένως σε διασταύρωση στοιχείων για αυτούς που χρωστάνε.

Νωρίτερα, η υπεράσπιση του πρώην υπουργού Οικονομικών αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Γ. Αγγελόπουλου ότι το cd που του δόθηκε ήταν μη επανεγγράψιμο, ενώ ο ίδιος μάρτυρας συμφώνησε με το συνήγορο Τάκη Βασιλακόπουλο στο ότι αν ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε απαλείψει τους συγγενείς του και είχε μετεγγράψει την λίστα σε usb θα ήταν σοφότερο να του έχει δώσει αυτό αντί για το cd.

Συνήγορος: Η δίκη έγινε γιατί δημιουργήθηκε ένα στικ… Αν είχε φτιάξει ο Παπακωνσταντίνου το usb και είχε αφαιρέσει τα ονόματα των τριών συγγενών του, δεν θα ήταν πιο εύκολο να δώσει στο μάρτυρα το usb να το ψάξει;

Πρόεδρος: Αλλάζετε την κατηγορία. Κατά το κατηγορητήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε κάνει την παρέμβαση όταν έδωσε το usb. Αργότερα έγινε αυτό.

Συνήγορος: Αυτό λέει το βούλευμα. Αν έδωσε το cd που καθ’ υπόθεση είχε 2062 ονόματα ανέλαβε το ρίσκο να τον πιάσουν όταν θα χρησιμοποιούσε το usb.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα