Η καταπολέμηση της Διαφθοράς στο στόχο του υπ. Δικαιοσύνης

Η καταπολέμηση της Διαφθοράς στο στόχο του υπ. Δικαιοσύνης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ του Δημ. Παπαγγελόπουλου και του Νικ. Παρασκευόπουλου. Πρώτα ζητήματα στην ατζέντα η Διαφθορά και η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης

H καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης θα αποτελέσουν τους δύο βασικούς στόχους για τη νέα θητεία του Νίκου Παρασκευόπουλου, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής ανάμεσα στον υπηρεσιακό υπουργό και νυν υφυπουργό Διαφθοράς, Δημ. Παπαγγελόπουλο, και το Νίκο Παρασκευόπουλο.

Από την πλευρά του ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, παραλαμβάνοντας για δεύτερη φορά τα ινία, υποστήριξε πως "μέχρι τώρα δεν είχαμε πολλές δυνατότητες για δημιουργικό έργο λόγω της οικονομικής δυσκολίας αλλά και του λίγου χρόνου, ενόψει της διαπραγματευσης για τη συμφωνία. Σήμερα μπορούμε να προχωρήσουμε για τη Δικαιοσύνη, που είναι κλειδί της εύρυθμης κοινωνικής ζωής".

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην καταπολέμηση της Διαφθοράς, κάνοντας ειδική αναφορά στην υπόθεςη Λαγκάρντ και στο ταξίδι των εισαγγελικών αρχών στο Παρίσι προκειμένου να συναντήσουν το Φαλτσιανί και πρόσθεσε: "Προτεραιότητά μας είναι, όπως ειπε και ο πρωθυπουργός, η καταπολέμηση της διαφθοράς. Υπάρχει η εγγύηση της ηγεσίας του κ. Παπαγγελοπουλου σε αυτό τον τομέα, ο οποίος ήδη εχει δώσει πολύ σημαντικά δείχγματα γραφής.

Τέλος, τόνισε πως "η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης ειναι το βασικό ζητημα, στο οποίο πρέπει να προχωρήσουμε. Εγινε η προσπάθεια στις φυλακές αλλά τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε νέες δομές, διότι πρέπει να υπάρξει και επανένταξη, αφού όποιος ειναι ξένο σώμα θα επανενταχθεί μέσω συμμοριών. Πρέπει να στησουμε ποιοτικές δομές".

Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, που πλέον αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού κατά της Διαφθοράς, Δημ. Παπαγγελόπουλος, δήλωσε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του προκατόχου του Νικ. Παρασκευόπουλου, στο "τιμόνι" του υπουργείου, ενώ καλωσόρισε και το νέο γ.γ. Διαφθοράς, κ. Βασιλειάδη.

"Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού. Για μια Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, όσο γινεται και με ανθρωπινο πρόσωπο. Ανεξάρτητη, γιατί αυτή ειναι η επιιθυμία των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων. Μετα απο 5 χρονια ηχηρής απουσίας της Δικαιοσύνης οι Έλληνες εισαγγελείς είναι αξιοι συγχαρητηρίων που εξέτασαν εναν μάρτυρα", είπε αναφερόμενος και αυτός στη λίστα Λαγκάρντ και στην υπόθεση Φαλτσιανί.

SHARE:

24Media Network