Προφυλακίστηκε ο τραπεζίτης Ζαν Κλώντ Όσβαλντ. Θα καταθέσει πελατολόγιο

Προφυλακίστηκε ο τραπεζίτης Ζαν Κλώντ Όσβαλντ. Θα καταθέσει πελατολόγιο

Ο Ελβετός τραπεζίτης υποστήριξε απολογούμενος ότι θα συγκεντρώσει κατάλογο με τους πελάτες του, τον οποίο θα καταθέσει στους ανακριτές. Αυτή την ώρα έχει ολοκληρώσει την απολογία του για τη Wegmann και  απολογείται για την υπόθεση της Ericsson. Η ποινική του μεταχείριση θα αποφασιστεί με το πέρας των απολογιών

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη ο τραπεζίτης Ζαν Κλώντ Όσβαλντ.

Ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων δεσμεύτηκε στους ανακριτές ότι εντός των επόμενων δέκα ημερών θα αναζητήσει και θα παραδώσει κατάλογο με τους πελάτες του.

Μία λίστα με τα ονόματα όλων των πελατών του, υποστήριξε νωρίτερα ότι θα δώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη ο τραπεζίτης Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, κατά την πολύωρη απολογία του για την εμπλοκή του σε εξοπλιστικά προγράμματα ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς.

Ο κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στην υπόθεση των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN, ακολούθησε την ίδια γραμμή που υιοθέτησε χθες καταθέτοντας ως μάρτυρας στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Μαλλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στις τράπεζες Dresdner και BNP Paribas με τις οποίες συνεργάστηκε στο παρελθόν, ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν οι πελάτες του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, επανέλαβε πως δεν γνώριζε τίποτα για την προέλευση των χρημάτων, ότι οι κανόνες που ισχύουν στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα είναι χαλαροί και “έδειξε” τον υφιστάμενό του Φ. Λυγινό, που επίσης καταζητείται από τις αρχές. Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε ότι ο Φάνης Λυγινός είχε μεγαλύτερη επαφή με τους πελάτες.

Όσο για τον κατάλογο με τα ονόματα των πελατών του και στοιχεία για τους λογαριασμούς τους, δήλωσε ότι θα τον καταθέσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Αυτή την ώρα ο Ζαν Κλώντ Όσβαλντ απολογείται στην ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, αυτή τη φορά για τις μίζες από την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericsson.

Η ποινική του μεταχείριση, αν δηλαδή θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος, θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης απολογίας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα