Ηράκλειο: Στη Δικαιοσύνη πατέρας που βίαζε την κόρη του

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ξεκίνησε να ασελγεί στην κόρη ενώ εκείνη ήταν μόλις 12 ετών και συνέχισε μέχρι εκείνη να κλείσει τα 17 - Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει αύριο. Τετάρτη η υπόθεση του 48χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης κόρης του από το 2004 έως το 2009.

Ο 48χρονος θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο, πριν από περίπου τρία χρόνια, καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών: Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, στη Νεάπολη, τον Μάιο του 2015.

Οι πράξεις, για τις οποίες κατηγορείτο ήταν «βιασμός κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση», «αποπλάνηση παιδιού κατ' εξακολούθηση σε βάρος παθόντα που συμπλήρωσε τα δέκα αλλά όχι τα δεκατρία έτη», αλλά και «ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ' εξακολούθηση από ανιόντα, κατά την οποία ο κατιών δεν είχε συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του, καθώς και σε βάρος κατιόντος που συμπλήρωσε το δέκατο πέμπτο, αλλά όχι το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του».

Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να ασελγεί στην κόρη ενώ εκείνη ήταν μόλις 12 ετών. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος φέρεται να εξανάγκαζε τη μικρή να ανέχεται τις ασελγείς του πράξεις από τα τέλη του 2004 έως τα τέλη του 2009, μέχρι δηλαδή εκείνη να γίνει 17 χρονών.

Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αυτό γινόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση, στο σπίτι της οικογένειας, σε συνοικία του Ηρακλείου. και ο 48χρονος απειλούσε την κόρη του ότι, αν έλεγε σε κάποιον όσα συνέβαιναν, θα της έκανε κακό.

Τελικά, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για βιασμό, για αποπλάνηση παιδιού, αλλά και για ασέλγεια-αιμομιξία έως την ηλικία των 15 ετών. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε κάθειρξη πέντε ετών για το βιασμό, κάθειρξη 10 ετών για την αποπλάνηση και κάθειρξη - επίσης - 10 ετών για την ασέλγεια-αιμομιξία.

Σημειώνεται ότι η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε ζητήσει από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στο 48χρονο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Το εν λόγω αίτημα, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό από την Έδρα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο καταδικασθείς πατέρας δεν οδηγήθηκε στη φυλακή: Τον Μάιο του 2015, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Εντούτοις, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι: Να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε να προσεγγίζει την κόρη του και το σπίτι της.

(Πηγή: NeaKriti)

ADVERTISING

SHARE: