Ηρωίνη στη Φιλοθέη: “Τυχαία η εμπλοκή μου”, υποστήριξε ο μεταφορέας

Ηρωίνη στη Φιλοθέη: “Τυχαία η εμπλοκή μου”, υποστήριξε ο μεταφορέας
Επιχείρηση εντοπισμού και κατάσχεσης νέας μεγάλης ποσότητας ηρωίνης (986,600kgr) και σύλληψη μελών του κυκλώματος διακίνησής τους σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουνίου 2014, από στελέχη του Λ.Σ. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας και υπό την συνεχή εποπτεία των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών, τα στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ομοσπονδιακό Γραφείο στην Αθήνα της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), αξιοποιώντας το ήδη συγκεντρωθέν υλικό και αξιολογώντας πληροφορίες του Λιμενικού Σώματος, προέβησαν στον εντοπισμό εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,600kgr) ηρωίνης, καθώς και στη σύλληψη του ενδεκαμελούς πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου βNOOR ONEβσημαίας Τόγκο. Συγκεκριμένα, Δ/Ξ ονόματι βNOOR ONEβ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Βλήχας Ελευσίνας, είναι το πλοίο το οποίο μετέφερε την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης από τα διεθνή ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Πακιστάν, καθώς και την ποσότητα των ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1.133,420 κιλά) ηρωίνης, που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί την 12-06-2014 σε αποθήκη στο Κορωπί. Και στην περίπτωση αυτή, η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης των εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,600kgr) ηρωίνης, τοποθετήθηκε σε Φ/Γ όχημα (κάτω από καύσιμη ύλη ΠΕΛΕΤ), το οποίο και την μετέφερε σε αποθήκη στην περιοχή Λαμπρίκα Κορωπίου. Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη των προαναφερθέντων υπηρεσιών παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εντόπισαν και κατάσχεσαν συνολικά εκατόν τριάντα οκτώ (138) συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,600kgr). Μέχρι στιγμής, η συνολική ποσότητα της ηρωίνης που έχει εντοπίσει και κατασχέσει το Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., ανέρχεται σε δύο τόνους και εκατόν είκοσι κιλά (2,120 kgr), η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδ Eurokinissi

Πώς εξελίσσονται οι έρευνες, για τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε στη Φιλοθέη. Η απολογία του 32χρονου, που φέρεται να μετέφερε το φορτίο

Απολογήθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα, ο 32χρονος Έλληνα που φέρεται ως το άτομο που βοήθησε στη μεταφορά ποσότητας ηρωίνης στην έπαυλη στη Φιλοθέη. Ο 32χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση του φορτίου που φέρεται να μετέφερε και ότι είναι μέλος του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Απέδωσε την εμπλοκή στην όλη υπόθεση σε καθαρά τυχαία περιστατικά. Το αν θα κριθεί προφυλακιστέος, θα αποφασιστεί αφού ολοκληρώσουν τις απολογίες τους ο 47χρονος Ιρανός και ο Ινδός υπήκοος, μέλος του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «Noor one», με το οποίο μεταφέρθηκε η συνολική ποσότητα ηρωίνης των 2 τόνων και 120 κιλών στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος μεταφέρθηκε το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά μόνος του, χωρίς τον 47χρονο Ιρανό, που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και τον Ινδό υπήκοο, που απολογούνται σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τη διορισθείσα συνήγορο του 47χρονου, πρόκειται για έναν φτωχό Ιρανό πολύτεκνο, που προσελήφθη για τη συγκεκριμένη μεταφορά από το καρτέλ, έναντι ενός μικρού ποσού για τα ελληνικά δεδομένα, που φθάνει περίπου τα 1.500 ευρώ, αλλά που στην πατρίδα του θεωρείται μια μικρή περιουσία.

Συνολικά 14 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, συνολικού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων: Δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος με βελγικό διαβατήριο, ένας 47χρονος Ιρανός και δύο Έλληνες, ένας 32χρονος άνδρας και μια 53χρονη γυναίκα που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Τα πέντε μέλη του πληρώματος, ο Τούρκος υπήκοος και η 53χρονη γυναίκα αναμένεται να απολογηθούν αύριο. Μεταξύ των μελών του πληρώματος είναι ο 42χρονος Ινδός πλοίαρχος που φέρεται να προσπάθησε να παραλάβει στις 22/6 το φορτηγό όχημα με το οποίο είχε γίνει η μεταφορά τη ηρωίνης.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης για κάποιους έχει σχηματισθεί δικογραφία για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Την Τρίτη κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τέσσερα από τα μέλη του πληρώματος -ο μηχανικός και τρεις ναύτες- όλοι τους Ινδοί υπήκοοι.

Στο μεταξύ σήμερα ολοκληρώθηκε η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το ανωτέρω πλοίο. Συνολικά το καύσιμο βρισκόταν σε 8 δεξαμενές. Στις 6 υπήρχε περισσότερο νερό από πετρέλαιο και στις άλλες δύο καθαρό ντίζελ κίνησης. Αναμένεται να γίνει διαδικασία εξαερισμού των δεξαμενών και να ακολουθήσει έρευνα από την ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μέσα στα στεγανά των δεξαμενών υπάρχουν ειδικές κρύπτες που μπορεί να κρύβουν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα