Καλλίτσης: Συγγνώμη που ζω

Καλλίτσης: Συγγνώμη που ζω

Ένταση στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του γνωστού κομμωτή. Καταθέτουν μάρτυρες αστυνομικοί και γείτονες του ζεύγους

Με τις καταθέσεις των γειτόνων του ζεύγους Καλλίτση, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του κομμωτή στο γκαράζ του σπιτιού του, το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου του 2016.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι μάρτυρες αναφέρθηκαν στην “κατάσταση πανικού” που βρισκόταν η σύζυγος του κομμωτή αλλά και στις φωνές του Πάνου Καλλίτση. “Είδα τη σύζυγο του να φωνάζει βοήθεια, ο κ. Καλλίτσης ήταν κάτω χτυπημένος. Περίμεναν ασθενοφόρο” είπε η πρώτη μάρτυρας και προσέθεσε: “Το ασθενοφόρο άργησε αρκετά, η σύζυγος του κ. Καλλίτση ήταν σε κατάσταση πανικού, ήταν και εκείνη χτυπημένη”.

Άλλος γείτονας του ζευγαριού ανέφερε ότι είδε τον Παν. Καλλίτση χτυπημένο. “Τον βοήθησα να σταθεί. Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε:”μας κλέψανε, μας χτυπήσανε”. Τον ρώτησα: Ποίοι; και μου απάντησε:”Οι Αλβανοί”. Ήταν πολύ ταραγμένος…έλεγε σβήνω -σβήνω”.

Παράλληλα, στο βήμα του μάρτυρα κατέθεσαν αστυνομικοί για τις εκθέσεις της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών των τριών κατηγορουμένων. Μάλιστα, υπήρξε και ένταση όταν συνήγορος υπεράσπισης αμφισβήτησε την ανθρωποκτόνο πρόθεση των κατηγορουμένων.  “Συγγνώμη που ζω…” φώναξε ο Πανος Καλλίτσης προκαλώντας την αντίδραση της υπεράσπισης που ζήτησε να καθίσει σε άλλη θέση το ζεύγος Καλλίτση, αίτημα που έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών από την ανάλυση των στοιχείων αυτών, προέκυψε η θέση και ο ρόλος του κάθε κατηγορουμένου την ημέρα του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγος του Έλενα Χριστοπούλου, τον Ιανουάριο του 2016 δέχθηκαν επίθεση στο γκαράζ του σπιτιού τους, την ώρα που επέστρεφαν από το κομμωτήριο τους στο Χαλάνδρι στο σπίτι τους. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ο γνωστός κομμωτής καθώς και η σύζυγος του, η οποία δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι. Στο εδώλιο έχουν καθίσει ένας ειδικός φρουρός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος. Ο τελευταίος το βράδυ της επίθεσης βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανιών όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστές.

Ποιός έστησε την επιχείρηση;

Ακολούθησαν οι καταθέσεις συγγενών του κατηγορουμένου αστυνομικού οι οποίοι είπαν προσαχθεί στην ΓΑΔΑ για την υπόθεση. Ολοι τους κατέθεσαν οτι ο κατηγορούμενος είναι έντιμος και εργατικός καθώς και οτι ο ίδιος τους εξήγησε πως “η μόνη εμπλοκή του ηταν ότι τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο του, ο οποίος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές, να του πει ότι ο Καλλίτσης έφυγε από το κομμωτήριο”. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, o κατηγορούμενος δεν τους ανέφερε λεπτομέρειες για το ποιος οργάνωσε το εγκληματικό σχέδιο, γιατί -όπως τους είπε- ” ήταν συναισθηματικά φορτισμένος”.

“Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω αν και έχουν περάσει 10 μήνες. Είναι πάνω από εμένα. Είναι αγαπητό παιδί και βοηθούσε. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε αυτό” κατέθεσε χαρακτηριστικά η ξαδέλφη του.

Συνήγορος: Ποιος έστησε την επιχείρηση;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω. Τον γνωρίζω πολύ καλά και είμαι σίγουρη για αυτό που μου είπε. Δεν μπήκα στη διαδικασία να μάθω. Ο τρίτος κατηγορούμενος (σ.σ. πρόκειται για τον αλλοδαπό) είναι φίλος του ξαδέλφου μου αλλά δεν ξέρω ποιος τον έβαλε συνεργό.

Τέλος, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής υπέβαλαν αίτημα να κληθούν προκειμένου να καταθέσουν οι θεραποντες ιατροί του Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του. Όπως ανέφεραν, στόχος της εξέτασής τους ειναι να απαντήσουν αν η βολή του όπλου που χτύπησε τον Πάνο Καλλίτση, είχε κίνδυνο ζωής για τον κομμωτή. Πάντως, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην κληθούν, επισημαίνοντας που αρκούν οι εκθέσεις τους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση υποστήριξε πως η συγκεκριμένη βολή δεν είχε κίνδυνο για τη ζωή του Παν. Καλλίτση, με αποτέλεσμα την αντίδρασή του. “Θέλετε να σας δείξω το τραύμα;” φώναξε ο κομμωτής, που κατά την επίθεση είχε δεχθεί μεταξύ άλλων και σφαίρα στο στήθος.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος και διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα