Κατέθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Κατέθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος
Κατάθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου στον εισαγγελέα για υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ανωμοτί κατάθεση έδωσε ο επιχειρηματίας στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας

Ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας κατέθεσε ανωμοτί ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών.

Ο Ανδρ. Βγενόπουλος υπέβαλε έγγραφη ανωμοτί κατάθεση στη δικαστική λειτουργό και αποχώρησε. Κατά την εξοδο του, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η υπόθεση έχει κριθεί ήδη από την ελληνική Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνοντας: “άνθρακες ο θησαυρός”. Η υπόθεση αφορά – κατά τις κυπριακές αρχές- στην ακριβή ή μη απεικόνιση των Ελληνικών ομολόγων στα Ενημερωτικά Δελτία της τράπεζας κατά τα έτη 2009 – 2010.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας είπε: “Σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα Τύπου κλήθηκα να δώσω μια κατάθεση, όχι για καμιά σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας -συνδυασμό στοιχείων σε ενημερωτικά στοιχεία- του 2009 και του 2010. Η υπόθεση αυτή έχει ήδη κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για μια ακόμα φορά “άνθρακες ο θησαυρός”. Έχουμε ζητήσει υποθέσεις που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετεί στην Ελλάδα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα