Καθαρό το όπλο της επίθεσης. Τι δείχνει το οπτικό υλικό

Καθαρό το όπλο της επίθεσης. Τι δείχνει το οπτικό υλικό
Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής. Στο στιγμιότυπο αστυνομικοί ερευνούν το χώρο της επίθεσης (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Από ένα όπλο η δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Απόλυτα ψύχραιμος ο εκτελεστής, σύμφωνα με το βίντεο που έχει στην κατοχή της η αστυνομία

Καθαρό ήταν το όπλο της αιματηρής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο νεαροί, μέλη της οργάνωσης και να τραυματιστεί άλλος ένας.

Το όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ήταν Zastava 9αρι. Δεν ταυτοποιήθηκε να έχει χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Οι 12 κάλυκες  είναι όλοι από ένα όπλο. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο συνεργός κρατούσε επίσης όπλο αλλά δεν πυροβόλησε.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει στην κατοχή της οπτικό υλικό, καθώς ολόκληρη η δολοφονία έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνονται οι δύο εκτελεστές, οι οποίοι ήταν απόλυτα ψύχραιμοι και έμοιαζαν επαγγελματίες.

Ο άνθρωπος που τράβηξε τη σκανδάλη πλησίασε τους τρεις νεαρούς και τους εκτέλεσε χωρίς να διστάσει στιγμή. Από τον σωματότυπό τους, φαίνεται να ήταν και αυτοί νεαρής ηλικίας, γύρω στα 30.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες της δολοφονίας προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν. Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες άφησαν τη μοτοσικλέτα, μάρκας Honda Varandero, σκούρου χρώματος, λίγο πιο πάνω από τα γραφεια της Χρυσής Αυγής, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, γύρισαν με τα πόδια στο σημείο, όπου βρίσκονταν τέσσερα άτομα και ο ένας τους πυροβόλησε με το εννιάρι πιστόλι.

Αποτέλεσμα ήταν να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματάς”.

Μετά τη διπλή δολοφονία, από την εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν διάφορες κλεμμένες μοτοσικλέτες, αλλά δεν διαπιστώθηκε άν είνα κάποια απ’ αυτές των δραστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα